Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykanyakleves zöldségesen metélttésztával

Pulykanyakleves zöldségesen metélttésztával
Pulykanyakleves zöldségesen metélttésztával
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc levesem, gyakran készítem, recept van már több is. Ebbe most óriási nyak, némi zöldség  került, és levestésztát főztem bele. Jó csípős lett, mivel én úgy szeretem. Persze aki nem rajong az erős ételért, az óvatosan bánjon a chilivel és a fűszerek mennyiségével.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répát, petrezselyemgyökeret, zellert megpucoljuk, daraboljuk. A paprikát szeleteljük. A hagymákat aprítjuk. A paradicsomot négybe vágjuk.
  2. Egy fazékba beletesszük a nyakat és a zöldségeket, fűszerezzük, s addig főzzük, míg a hús már csaknem puha. Ekkor beletesszük a tésztát.
  3. Tálaláskor szedünk a levesből, beleteszünk egy nyakat, s egy chili paprikát.
  4. Én a húst a levessel együtt fogyasztottam, de aki akarja, az eheti külön is - a leves után - mustárral, tormával és kenyérrel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 957
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
adag: 2 főre
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsleves pulykanyakból, pulykanyakból készült leves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

717
pulykanyak 2 db
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
zeller 0.5 kis db
zellerlevél 2 db
hegyes erős paprika 1 db
chili 2 db
paradicsom 1 db
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
fekete bors 1 kávéskanál
víz 7 dl
tészta 5 dkg