Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhahúsleves Rita konyhájából

Marhahúsleves Rita konyhájából
Marhahúsleves Rita konyhájából
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a marhahúslevest. Hideg időben nincs is jobb egy forró marhahúslevesnél.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra kockázott vöröshagymát és fokhagymát az olajon üvegesre dinszteljük. Ha megvan, akkor lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a fűszerpaprikát, majd a fűszerköményt, borsozzuk és sózzuk. 1-2 kavarás után mehet rá a hártyázott, apróra vágott marhahús. Megvárjuk, míg egy kicsit megpirul, aztán hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, és felöntjük a vízzel. Dobunk bele egy leveskockát, és lefedve főzzük 40 percig.
  2. Közben megpucoljuk a burgonyát és a sárgarépát. Előbbit kockára vágjuk, utóbbit karikázzuk. A paprikát is megtisztítjuk, és karikára vágjuk. Ha letelt a 40 perc, és már kezd puhulni a hús, akkor hozzáadjuk a leveshez, és együtt főzzük még 20 percet.
  3. Ha megpuhultak a zöldségek, akkor megmossuk a petrezselymet, összevágjuk, és ezt is hozzáadjuk. Utánaízesítünk sóval, borssal, ha szükséges, és már fogyasztható is a leves. Jó étvágyat mindenkinek!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 551
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Rita konyhája

Mióta szakács: 2019.01.27.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
szezon: tél
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

marhaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

96
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 6 gerezd
fűszerpaprika 1 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
paradicsom 3 közepes db
marhalábszár 400 g
burgonya 2 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
paprika 2 közepes db
petrezselyem 1 csokor
víz 4 l
leveskocka 1 db