Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas kacsaraguleves

Vajas kacsaraguleves
Vajas kacsaraguleves
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig a helyi piacra járok vásárolni. Kedves Ági barátném mindig friss szárnyast árul, így nála vásárlok egyszer csirkét, máskor kacsát. Van nála választék, így ki tudom találni, épp mikor, mit készítsek ebédre...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az a lényeg, hogy a húst jól pároljuk körbe a vajas hagymán!! Burgonyát és kelkáposztát én mindig főzök a levesbe, mert nagyon szeretjük, na meg jó ízt is ad neki.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajon üvegesre pároljuk a reszelt vöröshagymát. Hozzáadjuk a tisztított kacsaaprólékot, amivel kavargatjuk kb. 30 percig.
  2. Azután jöhetnek a kisebb darabokra vágott zöldségek, kavargatva pároljuk, majd meghintjük a liszttel, amivel pirítjuk 1 percig. Fűszerpaprikázzuk, majd felengedjük vízzel, ami bőven ellepi. Sózzuk, fűszerezzük. Lassú tűzön főzzük. Zeller és lestyán levelet szaggatunk bele. Kóstolgatjuk, kell e bele még fűszer.
  3. Ha minden jól megfőtt, tésztát főzünk ki hozzá, és melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 470
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
700 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kacsaleves gazdagon, zöldséges kacsaleves, kacsaaprólék leves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

919
vaj 12 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
kacsaaprólék 1 kg
finomliszt 1 púpozott ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zöldborsó 30 dkg
víz 4 l
ételízesítő 2 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 kk
zellerlevél 1 db
lestyán 1 szál