r
Nosalty Logó

Finomfőzelék 2.

NS
Finomfőzelék 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A főzelékhez

A feltéthez

1071
Kalória
50.9g
Fehérje
37.6g
Szénhidrát
78.9g
Zsír
478.4g
Víz
207g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
8.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A főzelékhez

A feltéthez

Összesen 1071 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A főzelékhez

A feltéthez

Összesen 4278 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A főzelékhez

A feltéthez

Összesen 150 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    78.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1197.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    478.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1248 micro
  • β-karotin
    3188 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1342 micro
Összesen 1071 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    203.5 g

Zsír

  • Összesen
    315.4 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4788.4 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    648 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    2505 mg
  • Nátrium
    916 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    150.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1913.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1533 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    700 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    766 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    4993 micro
  • β-karotin
    12750 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5368 micro
Összesen 4278 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    176 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

A főzelékhez

  1. Feltét elkészítése:
  2. A lapockát megmossuk, és besózzuk.
  3. Sütőedénybe tesszük, kevés olajat öntünk alá.
  4. Megszórjuk kevés borssal, és pár gerezd apróra vágott fokhagymával.
  5. Aláöntünk 0,5 l vizet, alufóliával betakarjuk, és a sütőbe tesszük.
  6. 1,5 óra alatt puhára sütjük.
  7. Ha megpuhult, levesszük a fóliát, és kicsit pirosra sütjük.
  8. Főzelék elkészítése:
  9. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk.
  10. Az olajon megpároljuk, rátesszük a pirospaprikát.
  11. Hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott sárgarépát és a zöldborsót.
  12. Kicsit megforgatjuk, és felöntjük annyi forró vízzel, hogy ellepje. Ízesítjük sóval.
  13. Kicsit forraljuk, kb. negyedórát, és hozzáadjuk a szintén kockára vágott burgonyát.
  14. Felöntjük vízzel, utánsózzuk, és puhára főzzük.
  15. A tejfölben elkeverjük a lisztet. A levéből veszünk ki, és hozzákeverjük.
  16. Beleöntjük a habarást, elkeverjük, és kiforraljuk. Ha sűrű, kicsi tejet öntünk hozzá.
  17. Szeletelt sült hússal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 120 p

Lányom nagy kedvence a téli időben a finomfőzelék. Könnyű, gyorsan kész, és tele van vitaminnal.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek