r
Nosalty Logó

Pulled pork szendvics

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Pulled pork szendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A bbq szószhoz

A salátához

A tálaláshoz

Összesen 854 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A bbq szószhoz

A salátához

A tálaláshoz

Összesen 10243 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A bbq szószhoz

A salátához

A tálaláshoz

Összesen 160 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2633.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    1805 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    625 micro
  • β-karotin
    1731 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6031 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 854 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    540.5 g

Zsír

  • Összesen
    530.5 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    220 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    31602.1 g
  • Cink
    77 mg
  • Szelén
    882 mg
  • Kálcium
    2045 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    881 mg
  • Foszfor
    5979 mg
  • Nátrium
    21665 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    769.7 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    3759.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2325 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    352 mg
  • D vitamin:
    1781 micro
  • K vitamin:
    403 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    24 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    147 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1245 micro
  • Kolin:
    1883 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    7504 micro
  • β-karotin
    20770 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    72375 micro
  • Lut-zea
    5871 micro
Összesen 10243 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1137 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 160 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A bbq szószhoz

A salátához

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
  2. Egy éles kés segítségével 6 olyan mély lyukat fúrunk a húsba, hogy beleférjen egy-egy gerezd fokhagyma. Nyomjuk bele a gerezdeket a lyukakba úgy, hogy teljesen eltűnjenek.
  3. Mindenhol dörzsöljük be a húst sóval.
  4. Egy kisebb tálban keverjük össze a cukrot a füstölt paprikával, borssal, cayenne borssal és a lereszelt hagymával. Alaposan, minden oldalról dörzsöljük be vele a lapockát.
  5. Egy nagy edényben, ami a sütőt is bírja, olvasszuk fel a zsírt. A hús mind a hat oldalát süssük benne 3-3 percig, amíg szép barnás nem lesz.
  6. Öntsük hozzá az alaplevet és sört, forraljuk fel (ha nincs olyan edényünk, ami a sütőt is bírja, nyugodtan csináljuk ezt a műveletet egy serpenyőben vagy lábasban. Mikor a hús a sütőbe kerül, áttesszük egy mély tepsibe, és aláöntjük a levet.)
  7. Ha forr az alaplé, takarjuk le az edényt fedővel (vagy a tepsit alufóliával), és tegyük be a sütőbe. Fél-háromnegyed óránként fordítsunk rajta egyet, locsolgassuk a levével.
  8. 3-5 órán keresztül süssük (a hús korától függ), amíg látszik rajta, hogy atomjaira készül szétesni. Ha van kedvünk, az utolsó negyed órában levehetjük a fóliát, és 5 percig grillezhetjük, hogy szép piros legyen.
  9. Vegyük kis a sütőből, várjuk meg, míg egy kicsit hűl, majd szedjük szét szálasra.

A bbq szószhoz

  1. Az összes hozzávalót egy kis lábasba tesszük, elkeverjük, és kis lángon, letakarva kb. 40 percig rotyogtatjuk. Ha sűrű, elzárjuk alatt a gázt.
  2. Ha a hússzálak kihűltek, összekeverjük a szósszal. Lényeg, hogy jó totyakos legyen!

A salátához

  1. A répát megmossuk, megpucoljuk, lereszeljük.
  2. A brokkolit, ha nem sikerült csokorban árult bébi verziót kapni, szintén jól megmossuk, rózsákra szedjük, és vékonyra vagdossuk.
  3. A szószhoz a joghurtot, fűszereket és mézet összeöntjük, majd leöntjük vele a salit, és hűtőbe tesszük fogyasztásig.

A tálaláshoz

  1. A hamburgerzsömléket félbe vágjuk, kicsit meggrillezzük őket. Pakolunk bőven a barbeque szószos lapockából, majd a salátából, és a tetejével lezárjuk.
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 789
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 157
  • Össznézettség: 98487
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A pulled porkból készült szendvics, ami - szerintem - kenterbe ver minden hamburgert. A szokásos káposztasaláta helyett én most egy brokkolis répasalival tálaltam, de ez nem szentírás, bármit tehettek bele. 15 szendvics biztosan kijön belőle, de akár több is. Ha a hús és a saláta készen van, két perc alatt elkészül, bátran ajánlom bármilyen nyári kerti bulira. Akkor érdemes elkészíteni, ha előtte pulled pork-ot sütöttünk, és van egy kis maradékunk. Inspiráció a The craft beer cookbookból.

Hozzávalók

A húshoz

A bbq szószhoz

A salátához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Negatívkalóriás ételek, amelyek bármilyen diétába beilleszthetők

Bőven van még időnk nyárig, amikor újra fürdőruhába kell bújnunk, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kezdhetünk el már most azon gondolkodni, hogy hogyan lendüljünk formába erre az időszakra. Ha ez a célunk, akkor érdemes a tervezgetést az étrendünkkel kezdeni, például néhány okosan megválasztott élelmiszert beépítve a mindennapjainkba.

Nosalty

További cikkek

A legkrémesebb krumplipüréhez nem kell megfőzni a burgonyát

Sosem gondoltuk volna, hogy a legkrémesebb püréhez nem is kell megfőzni a krumplit. Ám, a minap egy olyan érdekes burgonyafőzési technikáról olvastunk, ami annyira magától értetődő, hogy nem is értjük eddig miért nem használtuk. Mai Napi Tippünkből kiderül az igazság!