Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Maradékmentő húsos szendvics

Maradékmentő húsos szendvics
Maradékmentő húsos szendvics
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elsősorban az ázsiai ízek kedvelőinek ajánljuk ezt a szendvicset, amiben új életre kel és megdicsőül a maradék sült vagy leveshús. Ebben egy pár szelet cheddar, némi mustár és csemegeuborka van a segítségére, na meg persze valamiféle pékáru, ami befogadja a hátrahagyottakat. Potom 10 perc alatt elkészül az egész, a végeredmény pedig nem csak ízletes, de laktató is!

Persze ez a recept csak egy afféle gondolatébresztő, hogy hogyan használhatjuk fel a maradék húst, de az ízek összeállításának igazából csak a ti fantáziátok szab határt. Csinálhatjátok olaszosra, rakhattok bele tükörtojást, pirított hagymát vagy bármit, ami ott figyel a konyhapolcon vagy a hűtőben, és szerintetek beleillene. Szóval: nálatok hogyan fog készülni?

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karikázott póréhagymát a mogyoróolajon picit megfuttatjuk, majd jöhet rá a "széttépett" maradék csirke. Ez lehet el nem fogyott sült csirke, de ha a leveshúsból maradt valamennyi, az is szuper hozzá - de disznó, marha, kacsa úgyszintén.
  2. Fűszerezzük a húst: én most szójaszószt, halszószt és édes chiliszószt tettem rá, mert egyrészt nagyon szeretem ezt a vonalú ázsiai ízvilágot, másrészt pedig mert (emiatt) mindig van itthon. De ha nektek nincs, vagy nem szeretitek, használjatok helyette worcestershire szószt, balzsamecetet, egy kevés barna sört, vagy amihez éppen gusztusotok van.
  3. A húst alaposan összeforgatjuk a szószokkal, és ízlés szerint átsütjük - ez a skála az átmelegítéstől a ropogósra sütésig terjedhet, én utóbbira szavazok.
  4. A bagettet félbevágjuk, és az egyik felét megkenjük mustárral, majd megpakoljuk a fűszeres maradékmentő húsunkkal. Jöhet rá egy pár karika csemegeuborka, egy-két szelet sajt (cheddarral nagyon finom), illetve némi Sriracha.
  5. A bevett másik felével befedjük a szendvicsünket, és már tálalhatjuk is. Ha van otthon bármilyen friss zöld fűszerünk, akkor abból még azért szórjunk rá, de már így is nagyon tuti, becsszó!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 66
össznézettség: 642
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
80 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: szendvics
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkés szendvics

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

508
mogyoróolaj 2 ek
póréhagyma 1 db
csirke 10 dkg
halszósz 1 ek
szójaszósz 1 ek
chiliszósz 1 ek
bagett 15 dkg
mustár 1 ek
csemegeuborka 1 közepes db
cheddar sajt 50 g
chiliszósz 1 teáskanál