r
Nosalty Logó

Puerto ricói rizses hús

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
witch
Puerto ricói rizses hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

Az adobohoz

A sofritohoz

A továbbiakhoz

Összesen 467 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

Az adobohoz

A sofritohoz

A továbbiakhoz

Összesen 3744 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

Az adobohoz

A sofritohoz

A továbbiakhoz

Összesen 104 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1685.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    1312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    604 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    1794 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 467 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    228.6 g

Zsír

  • Összesen
    187 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13486.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    2083 mg
  • Nátrium
    10492 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1617.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    901 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    520 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    820 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    306 micro
  • β-karotin
    4830 micro
  • β-crypt
    944 micro
  • Likopin
    14351 micro
  • Lut-zea
    1298 micro
Összesen 3744 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    405 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 104 Kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

Az adobohoz

A sofritohoz

A továbbiakhoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A főzést megelőző este a csirkét feldaraboljuk, az adoboval fűszerezzük, lefóliázva hűtőbe rakjuk éjszakára.
  2. A főzés napján a csirkét -miután kivettük a hűtőből-, fél órát hagyjuk szobahőmérsékleten. Egy nagy lábasban, közepes lángon felhevített olajon pirítsuk meg a fűszeres csirke darabokat a bőrös felükkel kezdve. Egyszerre csak 2-3 darabot süssünk, hogy ne parolva legyen, hanem tudjon pirulni. Ha van vaslábasunk, akkor az a legjobb erre a célra. Szedjük ki egy tányérra, tegyük félre. Ha sok zsír sült ki a csirkéből, kanalazzuk le.
  3. A sofritot öntsük a lábasba a fűszereivel együtt, és dinszteljük meg, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a babérlevelet meg a sört. Hagyjuk az alkoholt kicsit elpárologni. Adjuk hozzá a rizst, öntsük fel a húslevessel, és rakjuk vissza a csirkét. Felforraljuk, majd kis lángon, lefedve addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 16601
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 11.

Ajánló

A puerto ricói konyha fűszeres, de nem csípős. Az adobo receptje a tv műsorból való, amikor utánanéztem az interneten, úgy láttam az a curryhez hasonlóan egy fűszerkeverék. Mindenkinek van saját receptje, de a curryvel ellentétben nem csípős. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kedvenc csatornámon (Food network) láttam ennek az ételnek az elkészítését, de recept nincs hozzá, mert ez egy étteremben "titkos recept" szerint készül. Szerencsére a műsorokat lehet oda-vissza pörgetni, így le tudtam írni az összes lépést meg hozzávalót, ami az adásban közzé lett téve. Az étterem story-ja is érdekes, mert egy Amerikában élő puerto ricói származású ügyvéd üzemelteti. Azon a környéken ahol ő lakik, ez az egy ilyen étterem volt, és be akarták zárni, erre megvette. Szerinte szükség van az ilyen hagyományokat őrző étkezdékre. Egyetértek vele!

Hozzávalók

A csirkéhez

Az adobohoz

A sofritohoz

A továbbiakhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!