Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásos rizses hús

Tojásos rizses hús
Tojásos rizses hús
85 perc / előkészület: 35 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindent bele finomság:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük.
  2. Levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a felkockázott húst. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük.
  3. Addig sós vízben kifőzzük a rizst.
  4. Amikor már félig megfőtt a hús, hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót.
  5. A megfőtt rizst lecsepegtetjük, és kiolajozott közepes tepsibe tesszük, ráöntjük a pörköltet, jól összekeverjük.
  6. A főtt tojást rákockázzuk, megszórjuk reszelt sajttal, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 354
elküldve: 0
receptkönyvben: 110
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1085 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

főtt tojásos rizottó, gombás-borsós rizottó tojással, sertéshúsos rizottó

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

688
sertéscomb 50 dkg
gyors rizs 250 g
gomba 20 dkg
zöldborsó 20 dkg
főtt tojás 3 db
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 1 ek