Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagymás-tejszínes penne

Póréhagymás-tejszínes penne
Póréhagymás-tejszínes penne
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak kísérleteztem, és ez lett belőle... :-).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát, a póréhagymát, a paradicsomot mossuk meg, szeleteljük fel.
  2. Az olívaolajat egy serpenyőben forrósítsuk fel, közben a tészta főzővizét is feltehetjük forrni.
  3. A forró olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzátesszük a gombát, a paradicsomot.
  4. A félig megpuhult zöldségekre öntjük a paradicsomlevet.
  5. Hagyjuk egy kicsit átmelegni, majd fűszerezzük, és összeforraljuk.
  6. Amikor összeforrtak az ízek, öntsük nyakon a tejszínnel, és ezzel is forraljuk össze a zöldségeket.
  7. Közben a tésztát is kifőzhetjük.
  8. Ha elkészült a szósz, és megfőtt a tészta, egy hőálló edénybe keverjük össze őket.
  9. Reszeljünk a tetejére egy kis sajtot, és melegen tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 322
elküldve: 2
receptkönyvben: 184
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva

Mióta szakács: 2009.09.11.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes penne olívaolajon pirított póréhagymával és gombával, oregánós-póréhagymás tészta tejszínes szósszal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katalinka3
katalinka3 Fri, 2012-03-30 06:29

Ez nagyon jó, böjti, recept. Péntek lévén a mai napon el is készítem. Köszi. Katalinka3.

670
póréhagyma 1 közepes db
paradicsom 4 közepes db
csiperkegomba 40 dkg
paradicsomlé 2 dl
főzőtejszín 2 dl
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
penne 454 g
sajt 10 dkg
olívaolaj 2 ek