Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tésztafészek

Tésztafészek
Tésztafészek
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szintén a receptgyűjteményemben találtam ezt a receptet. Eredetileg csak zöldségekkel és jóval kevesebb sajttal készül. Nekem olyan "semilyennek" tűnt az eredeti recept, és ezért változtattam rajta. De variációk szempontjából határ a csillagos ég, hiszen a lényeg a tésztafészek :)

hozzávalók / 9 adag

A tésztához

A sajtmártáshoz

ajánlat

Készíthetjük vegyes zöldségekkel, gombával, kevesebb vagy több paprikával és paradicsommal, hús nélkül...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spagettit egyben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. Meglocsoljuk olívaolajjal, és egy kivajazott vagy olívaolajjal kikent tűzálló tálba rakjuk úgy, hogy egy villa és egy salátáskanál segítségével fészkeket csinálunk. Nekem 9 db fészkem lett.
  2. Amíg a tészta fő, a hagymát és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük. Olívaolajban megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált sertéshúst és egy kevés vizet, majd a húst fehéredésig pirítjuk.
  3. A paradicsomot vékonyan felszeleteljük, a paprikákat vékony csíkokra vágjuk, és hozzáadjuk a darált húshoz. Vizet is adunk hozzá, de nem sokat, mert a hús és a zöldségek még engednek levet.
  4. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és ízlés szerint az oregánót, a bazsalikomot, a sót és a borsot. 30 percig főzzük. Ha elkészült, belekanalazzuk a fészkekbe. A fészkek tetejét megszórjuk az 5 dkg reszelt sajttal.
  5. Lassú tűzön a 6 dkg olvasztott vajban elkeverjük a lisztet, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet. Addig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik. Ekkor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a krémsajtot, illetve a reszelt sajtot. Szépen rákanalazzuk a sajtmártást is a fészkek tetejére.
  6. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg aranybarna nem lesz a sajtmártás teteje.
  7. Ha elkészült, óvatosan kiemelünk egy fészket a salátáskanál és a villa segitségével, majd snidlinggel meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 31X23 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 636
elküldve: 3
receptkönyvben: 232
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

EperUK

Mióta szakács: 2010.05.31.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsos-sajtos tésztafészek, húsos-sajtos tésztarakottas, tésztahalmok sajtszósszal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

EperUK
EperUK / EperUK Sat, 2011-04-09 20:00

Kedves sonja17
Nem fog kiszáradni a tészta, tuti:) A darált húsból szósz lesz és ott van még a sajtmártás is. További jó sütést-főzést. Üdv: Saci

565
spagetti tészta 50 dkg
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
darált sertéshús 50 dkg
zöld kaliforniai paprika 1 db
piros kaliforniai paprika 3 db
paradicsom 3 db
sűrített paradicsom 200 g
sajt 5 dkg
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
snidling 0 ízlés szerint
vaj 6 dkg
finomliszt 6 dkg
tej 3 dl
krémsajt 10 dkg
sajt 15 dkg