Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános sült gnocchi

Padlizsános sült gnocchi
Padlizsános sült gnocchi
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a padlizsánt, de sajnos a március nem éppen a szezonja, így ilyenkor elég borsos ára van. A napokban azonban a kedvenc zöldségesemnél találtam leárazva néhány igen szép darabot, amiket nem tudtam otthagyni. Aznap este mindenképpen gnocchit szerettem volna készíteni, így gondoltam párosítom a két kedvencem, és elkészítem ezt a fenséges sült tésztát!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt hosszában szeleteljük fel, sózzuk meg mindkét oldalát, majd pár percig tegyük félre.
  2. Ez idő alatt a lilahagymát és fokhagymát aprítsuk fel, majd egy magasabb falú serpenyőben az olívaolajon pirítsuk meg.
  3. Amíg a hagymák pirulnak, a padlizsánszeleteket mossuk le (így az esetleges keserű mellékíztől meg is szabadultunk), és vagdossuk kb 1,5 cmx1,5 cm-es kockákra, tegyük a serpenyőbe, majd kb. 6-8 percig pirítsuk a hagymákkal addig, amíg a padlizsán picit összeesik. Ekkor öntsük hozzá a paradicsomot, fűszerezzük, és várjuk meg, amíg az egész rotyogni kezd. Ebben a fázisban mehet bele a vörösbor, 1 perc alatt 2-3 keverés, majd le is vehetjük a tűzről.
  4. A gnocchit a zacskón található instrukcióknak megfelelően lobogó vízben 2-3 perc alatt készre főzzük, leszűrjü, és összekeverjük a padlizsános mártással.
  5. Az egészet egy vajjal kikent tűzálló tálba öntjük, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben összesütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 899
elküldve: 3
receptkönyvben: 205
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

TkT

Mióta szakács: 2011.02.11.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tepsiben sült gnocchi padlizsánnal, vörösboros-padlizsános gnocchi

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hyperx
hyperx Mon, 2012-08-13 23:22

Nyami. :) Nagyon finom és gyors!

Én szoktam a gnocchit spenótfőzelékkel is sütni, ajánlom:
Egy vajazott edénybe öntöm a nudlit, a főzelékhez keverek 4 tojást, ha kihült és a tejfölt, majd ráöntöm a nudlira és mehet be a sütőbe.

nanno
nanno Mon, 2012-03-05 19:14

Nagyon finom lett, még a húsevő férjem is boldogan ette :)

807
padlizsán 30 dkg
gnocchi 50 dkg
konzerv paradicsom 400 g
olívaolaj 4 ek
lila hagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
vörösbor 1 dl
sajt 5 dkg
vaj 1 ek