r
Nosalty Logó

Francia omlett egy kis csavarral

Gerzsenyi Flóra
Francia omlett egy kis csavarral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

692
Kalória
21.2g
Fehérje
2.6g
Szénhidrát
65.9g
Zsír
118.7g
Víz
647.6g
Koleszterin
-
Élelmi rost
567.2mg
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 692 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 692 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    118.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 692 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    118.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 692 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 243 kcal

Elkészítés

  1. A recept kulcsa a selymes tojásokban rejlik. Ennek eléréséhez helyezzünk egy szitát a keverőtál fölé, mielőtt beleütünk három tojást, majd egy villa segítségével "verjük át" a tojásokat a szitán. Ne sózzuk, mert megvizesedik.
  2. Helyezzünk egy serpenyőt közepes lángra, és olvasszunk meg 1 evőkanál vajat. Forgassuk körbe a serpenyőben, hogy az egész felületét bevonja. Amint a vaj habos lesz, öntsük bele a felvert tojásokat, és csökkentsük a hőfokot. Lassú főzésre lesz szükség, mert az alacsonyabb hőfok megakadályozza, hogy a tojások túlsüljenek és megbarnuljanak.
  3. Rázogassuk meg a serpenyőt, hogy a tojás kissé ráncolódni kezdjen, és keverjük gumispatulával. Szükség szerint kaparjuk le a serpenyő oldalát is. A tojás felső rétegének nedvesnek és folyósnak kell lennie, míg az aljának már sültnek.
  4. Sydney módszerét alkalmazva töltsünk meg egy habzsákot Boursinnal, és nyomjunk egy sajtrudat hosszában az omlett egyik szélére. Ha nem kapunk Boursint, a sima kecskesajt is tökéletes a helyettesítésére.
  5. Kapcsoljuk le a hőfokot, és óvatosan kezdjük el a spatulával az omlettet feltekerni, a sajtos oldalával kezdve. Amikor az omlett már majdnem teljesen lezáródott, tartsuk a serpenyőt egy tányér fölé, és hagyjuk, hogy könnyedén leguruljon.
  6. Ezután fogjunk egy kis darab vajat, és óvatosan kenjük meg az omlett tetejét. Szórjuk meg apróra vágott metélőhagymával és apróra tört hagymás-tejfölös csipsszel (recéssel).
  7. Végül őröljünk a tetejére egy kis fekete borsot, és tálaljunk mellé narancsos-céklalevet (mint a sorozatban).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 5 p

Aki még soha nem dolgozott éttermi konyhán, az sürgősen nézze végig az FX saját gyártású sorozatát, a The Bear-t, azaz A Mackót. A történet röviden: Carmy (Jeremy Allen White), egy fiatal séf, aki visszatér szülővárosába, hogy elhunyt bátyja éttermének kaotikus konyháját vezesse. A díjnyertes sorozat második évadában drámai történetek, még drámaibb érzelmek és néhány nagyon finomnak tűnő étel várja a nézőket. A kilencedik epizód egyik jelenetében az egyik séf, Sydney (Ayo Edebiri) klasszikus francia technikával készít omlettet Natalie-nak, az üzletvezetőnek (Abby Elliott). Úgy tűnik, nemcsak az elkészítés módja keltette fel a nézők figyelmét, hanem néhány érdekes hozzávaló is, amiket használ. Először is, Sydney lágy, krémes Boursin sajtot nyom a tojás egyik oldalára, mielőtt feltekeri, illetve nagyon apróra vágott metélőhagymával és - várjunk csak - igen, hagymás-tejfölös burgonyacsipsszel (!) díszíti. Tejszínes sajt, burgonyacsipsz és tojás? Elképesztő kombinációk! Miközben a jelenetet néztem, egyszerre zavart és izgatott a burgonyacsipszes feltét. Mindenképpen ki akartam próbálni, és nem volt kétségem afelől, hogy A Mackó omlettje beváltja a hozzá fűzött reményeket. Tökéletes lett, próbáljátok ki ti is!

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek