r
Nosalty Logó

Sajtba bújtatott csirkemell

Tomatotree
Sajtba bújtatott csirkemell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

533
Kalória
34.7g
Fehérje
19.4g
Szénhidrát
34g
Zsír
143.3g
Víz
219.8g
Koleszterin
497.3mg
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 533 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3188 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    143.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 533 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.3 g

Zsír

  • Összesen
    204 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6165.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1915 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    2257 mg
  • Nátrium
    1503 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    116.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    859.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1303 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    769 micro
Összesen 3188 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemelleket előző este megmossuk, megtöröljük, elfelezzük, és egyenként 3-3 szeletre vágjuk. Besózzuk, majd kis pihentetés után a zúzott fokhagymás tejbe áztatjuk, és hideg helyre tesszük.
  2. Másnap a panírozáshoz előkészítünk egy kis tálat a lisztnek, egy másikat a tojásnak, egy harmadikat pedig a kétféle reszelt sajt keverékének. A csirkemellekről leöntött fokhagymás tejet a tojáshoz adjuk, kicsit sózzuk.
  3. Egy tűzálló tálat kiolajozunk. A húsokat egyenként először lisztben, majd a felver tojásban, végül a reszelt sajtban megforgatjuk, és a sütőtálba egymás mellé lerakjuk. Ha egy réteg kész, akkor tejfölből pár kiskanállal belepottyintunk.
  4. A következő réteg húst ugyanígy rakjuk le sorban.
  5. A megmaradt felvert tojást, reszelt sajtot és tejfölt összekeverjük, és a húsokra öntjük.
  6. Kb. 200 fokon 25-30 percig sütjük anélkül, hogy betakarnánk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Emberemlékezet óta csinálom ezt a fogást csirkemellből, és mindannyian szeretjük. Több előnye is van: nem túl bonyolult, ha elfelejtettük előző este beáztatni, akkor se történik semmi, ha csak 1-2 órát tölt a fokhagymás tejben. Hovatovább az se tragédia, ha ez a lépés kimarad. (Bár egy kis fokhagymát akkor is csempésszünk a felvert tojásba, mert jót tesz neki.) Összerakható, mire a vendégek jönnek, melegítve is ugyanolyan jó.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...