Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis krumplis csirke

Tepsis krumplis csirke
Tepsis krumplis csirke
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csirkéből és krumpliból szerettem volna egytálételt készíteni, így született meg a TeKruCsi.

hozzávalók / 7 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit hájában megfőzzük, hámozzuk, szeletekre vágjuk.
  2. A húst szeletekre vágjuk, sóval, borssal ízestünk minden szeletet.
  3. A hússzeleteket serpenyőben hirtelen megpirítjuk.
  4. A tejfölt, a tejszínt és az ételízesítőt jól összekeverjük.
  5. Nagyobb méretű tűzálló tál aljába tesszük a hússzeletek felét, majd az összes krumpli szeletet, a két réteget leöntjük a szósz felével, majd a maradék hússzeletből újabb réteget képzünk, erre ráöntjük a szósz maradékát, majd megszórjuk a sajttal.
  6. Légkeveréses sütőben 200 °C-on kb. 1 órát sütjük, amíg barnulni nem kezd a sajt a tetején.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 219
elküldve: 1
receptkönyvben: 68
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

d0rka

Mióta szakács: 2013.01.20.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

TeKruCsi, tepsiben sült rakott csirke, krumplis rakott csirkemell

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1008
csirkemell filé 200 dkg
burgonya 1 kg
tejföl 3 dl
főzőtejszín 500 ml
napraforgó olaj 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
sajt 20 dkg