Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ponty Mornay módra hercegnő burgonyával

Ponty Mornay módra hercegnő burgonyával
Ponty Mornay módra hercegnő burgonyával
56 perc / előkészület: 40 perc főzés: 4 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves tanáromtól tanultam ezt a receptet, én nem eszek túl gyakran hal ételeket, de ezt bárhol-bármikor szívesen megeszem.. :)

Egyszerű, de még is különleges! :) 

hozzávalók / 4 adag

A pontyhoz

A hercegnő burgonyához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halfilét pároló edénybe tesszük annyi vízzel, hogy ellepje.
  2. A vékony karikára vágott vegyes zöldséget, majd a citromkarikákat, babérlevelet, egész borsot és sót adunk hozzá.
  3. 3-4 percig pároljuk a halat.
  4. A keletkezett hal alaplevet leszűrjük, világos vajas rántással, és tejföllel besűrítjük.
  5. Adunk hozzá kb. 2 dl tejszínt, közben reszelt sajtot rakunk bele, és egy csipet szerecsendiót. (A reszelt sajttól egyrészt finomabb lesz, másrészt egy kicsit még az is sűríti.) 
  6. Hercegnő burgonya: A főtt burgonyát megtörjük, utána lehűtjük, ha kihűlt, adunk hozzá kevés borsot, szerecsendiót és vajat. Ha összekevertük, habzsákba tesszük.
  7. A halat a tálaló tál közepére helyezzük, körbenyomjuk a habzsákban lévő hercegnő burgonyával, a halat leöntjük a halalapléből készített mártással, majd reszelt sajttal leszórjuk, de úgy, hogy a burgonyára ne kerüljön, mert ráég és nem lesz szép.
  8. Ha ez megvan, 180-200 C-on hirtelen rápirítunk, és akkor lesz jó, ha a burgonya teteje és a sajt elkezd szépen aranybarnára pirulni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 377
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Benito

Mióta szakács: 2013.10.08.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Fogas mornay módra, tejszínes-sajtos ponty burgonyapürével sütve, sajtos tejszínes ponty sütőben sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

818
citrom 1 db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 3 dkg
ponty 1.2 kg
babérlevél 3 db
sajt 15 dkg
szerecsendió 1 csipet
tejföl 3 ek
főzőtejszín 200 ml
vaj 5 dkg
burgonya 1 kg
vaj 5 dkg
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint