Nosalty Logó

Rácponty

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: Rácponty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1061 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4242 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 106 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    74 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1767.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1189 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    585 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    2223 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 1061 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.7 g

Zsír

  • Összesen
    296 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7069.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    918 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    559 mg
  • Foszfor
    4754 mg
  • Nátrium
    662 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    2340.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1312 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    427 mg
  • D vitamin:
    8892 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    805 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1120 micro
  • α-karotin
    355 micro
  • β-karotin
    2102 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1300 micro
Összesen 4242 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    193 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 106 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, és ujjnyi vastag szeletekre karikázzuk.
  2. A halat a gerincoszlop mentén hosszában kettévágjuk, és beirdaljuk. (Ha ügyesek vagyunk a halat ki is filézhetjük.) A pontyot sózzuk, enyhén megszórjuk pirospaprikával, és megtűzdeljük a szalonnacsíkokkal.
  3. Egy nagy tepsiben a vajdarabokat elszórjuk, a burgonya szeleteket rátesszük. A burgonya tetejére helyezzük a félbevágott halat, és mellétesszük a felkarikázott paprikát, hagymát és paradicsomot.
  4. A tepsit fóliával lefedjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben, légkeverésen 30-35 perc alatt megsütjük.
  5. Majd levesszük a tetejéről a fóliát, meglocsoljuk a tejföllel, és addig sütjük tovább, amíg a hal meg nem pirul.
  • Sűtés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 65
  • 7 napos nézettség: 699
  • Össznézettség: 240695
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Cserépedényben is készíthetjük. Régi bevált recept.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Idézem: "A halat a gerincoszlop mentén hosszában kettévágjuk, és beirdaljuk. (Ha ügyesek vagyunk a halat ki is filézhetjük.) " Tehát tisztázzunk valamit! A halat a gerincoszlop mentén hosszában kettévágjuk, és lefejtjük a bordáról. Ez a filézés, és így kapjuk a hal filét, amit aztán lehet irdalni.

adai

bocsi, nem csak lehet irdalni, hanem kell is , mert különben még nem filé. Az "Y" szálkák irdalás nélkül nem "tünnek el "

Törölt felhasználó

A betyárját, mennyi sz?rszálhasogató él magyarországon!? Én nem f?zöm meg a krumplit, hanem a süt?ben mindent egyben sütöm - f?zöm - párolom. Szerintem így jobban kisülnek az alapanyagok. Hátránya, hogy többet kell pörögjön a süt?. A legvégén egy kicsit meggrilleztetem, hogy vaskos színe legyen. Párom nem nagyon szereti a paprikát, így kihagyom. Paradicsomot, hazai aszaltat teszek bele. Egy kis petrezselyemzöldje és öreganyó. Akarom mondani: oregano. 2 f?re szoktam készítem, "?zgerincformában".

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!