Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Roston pontyszelet fokhagymás mártogatóssal

Roston pontyszelet fokhagymás mártogatóssal
Roston pontyszelet fokhagymás mártogatóssal
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a hal még mindig nem kedvenc (már ami a páromat illeti), de persze mindig próbálkozom, és olyankor mindig nagy a siker, a tegnap esti viszont kimagaslóan nagy elismerés volt, mert elhangzott, hogy mostantól - ha ilyen finom lesz- minden héten egyszer lehet hal vacsorára. Ez egy elég felelőtlen kijelentés volt, mert szaván fogom.

hozzávalók / 2 adag

halhoz

mártogatóshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halszeleteket alaposan megmossuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy jénai tálba szépen egymás mellé fektetjük, meglocsoljuk az olívaolajjal, ráfacsarjuk a fél citrom levét, eloszlatjuk rajta a vékony karikára vágott vöröshagymát, az aprított petrezselyem zöldet (1 evőkanállal félreteszünk belőle a tejfölhöz), és alufóliával lefedve legalább egy órára hűtőbe tesszük. Én félidőben meg szoktam forgatni.
  3. A tejfölt elkeverjük a reszelt fokhagymával és a félretett petrezselyemzölddel, majd mehet a hűtőbe a hal után.
  4. Közvetlenül tálalás előtt felmelegítjük a grillserpenyőt, és megsütjük benne a halszeleteket, szép pirosra mindkét oldalát.
  5. Friss salátával, esetleg rizzsel, a fokhagymás mártogatóssal kínáljuk, ízlés szerint, közvetlenül tálalás előtt még meglocsolhatjuk citromlével.
  6. Jó étvágyat!
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 284
elküldve: 2
receptkönyvben: 74
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

GastroHobbi

Mióta szakács: 2014.08.21.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

jénai tálban sült ponty, ponty tejfölös fokhagymás mártogatóssal, roston sült ponty

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

345
ponty 40 dkg
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
citromlé 0.5 citromból nyert
petrezselyem 1 csokor
szójatejföl 4 ek
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 ek