Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pokoli sertésragu savanyúkáposztával

Pokoli sertésragu savanyúkáposztával
Pokoli sertésragu savanyúkáposztával
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fel kellett szedni a csilipaprikát a földből, hogy ne fagyjon el, és véletlen letörtem két ágát, ami tele volt zöld és piros kis paprikákkal. Szeretjük a csípős ételeket, és eszembe jutott ez a finom ragu. A "Mester Konyha" egy régi számából tanultam ezt a receptet.

hozzávalók / 4 adag

A sertésraguhoz

A salátához

ajánlat

Köretként főtt tésztát vagy rizst adhatunk, utána pedig egy pohár sört ajánlok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, a hártyáktól megtisztítjuk és keskeny csíkokra vágjuk.
  2. A hagymát felszeleteljük, a fokhagymát apróra vágjuk, vagy szétnyomjuk.
  3. Az ecetes uborkát és a petrezselymet is apróra vágjuk.
  4. A húst forró olajban átsütjük, hozzáadjuk a hagymát és aranysárgára pirítjuk, egy kevés vízzel vagy sörrel felöntjük, sóval borssal, fokhagymával, csilipaprikával, piros arannyal és a paradicsommal ízesítjük. Befedjük és puhára pároljuk a húst.
  5. A tejfölt a liszttel és egy kevés borssal simára keverjük, és ezzel besűrítjük a ragut, hozzáadjuk az uborkát, egy kis petrezselymet és még 10 percig pároljuk.
  6. A salátához a paradicsomot, paprikát, hagymát felszeleteljük, összekeverjük a káposztával, és tálalás előtt ráöntjük a citromos, borsos olajat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 227
elküldve: 0
receptkönyvben: 90
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Hoprik ferencné

Mióta szakács: 2011.03.31.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sertésragu, csípős sertésragu, tüzes ragu savanyú káposztával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

716
sertéslapocka 60 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
vöröshagyma 4 közepes fej
sűrített paradicsom 2 dkg
paprikakrém 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 175 g
finomliszt 1 evőkanál
kovászos uborka 1 db
petrezselyem 0.5 csokor
chili 1 db
savanyú káposzta 50 dkg
zöldpaprika 2 db
paradicsom 4 db
vöröshagyma 1 kis fej
citromlé 1 fél citromból nyert
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint