r
Nosalty Logó

Pokoli sertésragu savanyúkáposztával

Hoprik ferencné
Pokoli sertésragu savanyúkáposztával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A sertésraguhoz

A salátához

719
Kalória
31.2g
Fehérje
27.2g
Szénhidrát
54.7g
Zsír
483.8g
Víz
132.3g
Koleszterin
7.7g
Élelmi rost
12.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sertésraguhoz

A salátához

Összesen 719 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sertésraguhoz

A salátához

Összesen 2868 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sertésraguhoz

A salátához

Összesen 114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1648.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    954 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    483.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    890 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4011 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 719 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    124.7 g

Zsír

  • Összesen
    219 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6593.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1627 mg
  • Nátrium
    3816 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    108.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1935.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    543 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    338 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    512 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    474 micro
  • β-karotin
    3560 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    16045 micro
  • Lut-zea
    3815 micro
Összesen 2868 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    646 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

A sertésraguhoz

  1. A húst megmossuk, a hártyáktól megtisztítjuk és keskeny csíkokra vágjuk.
  2. A hagymát felszeleteljük, a fokhagymát apróra vágjuk, vagy szétnyomjuk.
  3. Az ecetes uborkát és a petrezselymet is apróra vágjuk.
  4. A húst forró olajban átsütjük, hozzáadjuk a hagymát és aranysárgára pirítjuk, egy kevés vízzel vagy sörrel felöntjük, sóval borssal, fokhagymával, csilipaprikával, piros arannyal és a paradicsommal ízesítjük. Befedjük és puhára pároljuk a húst.
  5. A tejfölt a liszttel és egy kevés borssal simára keverjük, és ezzel besűrítjük a ragut, hozzáadjuk az uborkát, egy kis petrezselymet és még 10 percig pároljuk.
  6. A salátához a paradicsomot, paprikát, hagymát felszeleteljük, összekeverjük a káposztával, és tálalás előtt ráöntjük a citromos, borsos olajat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 40 p

Fel kellett szedni a csilipaprikát a földből, hogy ne fagyjon el, és véletlen letörtem két ágát, ami tele volt zöld és piros kis paprikákkal. Szeretjük a csípős ételeket, és eszembe jutott ez a finom ragu. A "Mester Konyha" egy régi számából tanultam ezt a receptet.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...