r
Nosalty Logó

Pizzás és magos baguette

Évi néni
Pizzás és magos baguette
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Az első dagasztáshoz

A második dagasztáshoz

A pizzás töltelékhez

A szezámmagos töltelékhez

A napraforgó magos töltelékhez

942
Kalória
34.1g
Fehérje
129.4g
Szénhidrát
33.5g
Zsír
82.8g
Víz
36.2g
Koleszterin
12.9g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az első dagasztáshoz

A második dagasztáshoz

A pizzás töltelékhez

A szezámmagos töltelékhez

A napraforgó magos töltelékhez

Összesen 942 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az első dagasztáshoz

A második dagasztáshoz

A pizzás töltelékhez

A szezámmagos töltelékhez

A napraforgó magos töltelékhez

Összesen 5668 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az első dagasztáshoz

A második dagasztáshoz

A pizzás töltelékhez

A szezámmagos töltelékhez

A napraforgó magos töltelékhez

Összesen 299 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2246.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    1124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    129.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 942 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.7 g

Zsír

  • Összesen
    200.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13478.9 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    404 mg
  • Kálcium
    1651 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1252 mg
  • Foszfor
    3333 mg
  • Nátrium
    6741 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    776.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

Víz

  • Összesen
    497 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    548 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    710 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    532 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    907 micro
Összesen 5668 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 299 kcal

Elkészítés

Az első dagasztáshoz

  1. Az öregtésztát kivesszük a hűtőből, szobahőmérsékletűre felengedjük, majd hozzákeverjük a vizet, a cukrot és a rozslisztet (csak a gyerek miatt rozs, pizzást lehet kenyérlisztből vagy pizzalisztből készíteni). Robotgéppel megdagasztjuk, kelesztjük egy órán át.
  2. A megkelt tésztához a durum, - a kenyér, - és a tönköly lisztet, a burgonyapelyhet, az aszkorbinsavat, sikért, sót, az olajat hozzáadjuk, megdagasztjuk, kelesztjük ismét egy órát.
  3. Ha megkelt, 3 részre osztjuk -egyenként 500 kg-os tésztát kapunk, melyet kinyújtunk hosszú téglalappá (amekkora a sütő).
  4. A pizzásnak valót vékonyan megkenjük pizzaszósszal, majd elosztjuk rajta a megpirított hagyma-sonka-gomba-fűszer keverékkel. Oldalait vékonyan visszahajtjuk, mint egy borítékot és feltekerjük, reszelt sajttal megszórjuk, behelyezzük a sütőbe.
  5. A magosakat szintén téglalappá nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, a magok felét belülre szórjuk, kicsit a tésztába simítjuk sodrófával és ezeket is felsodorjuk, mint egy beiglit, sütőbe tesszük.
  6. Fél órán keresztül kelesztjük (én a sütőben szoktam 40 fokon, miután bemetszettem a tetejét és lespricceltem vízzel).
  7. Félóra elteltével feltekerjük a sütőt, és készre sütjük.
  8. Rácson kihűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x23

Gyerekem, mint fő megrendelőm mindent szeret, ami pizzaszerű. A baguette pedig a formája miatt kelendő nála. Kicsit macerásnak tűnik ez a recept, de mégsem az, csak hozzá kell ahhoz szokni, hogy hosszabb időt vesz igénybe, mire elkészül a mű. A variációs lehetőségek sora szinte végtelen.

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek