r
Nosalty Logó

Köményes rozsos bagett

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Köményes rozsos bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 577 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3467 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 261 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1144.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    733 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 577 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6868 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1413 mg
  • Nátrium
    4396 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    623.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    510 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    518 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    960 micro
Összesen 3467 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 261 Kcal

Elkészítés

  1. A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Az élesztős vízhez adjuk az olvasztott vajat, a joghurtot, sikért, a kétféle lisztet és a sót.
  3. Ruganyos, keménykés tapintatú tésztát gyúrunk belőle, és 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 3 részre osztjuk, hosszúkás hengereket formálunk belőlük, és bagettsütőbe tesszük, megkenjük vízzel a tetejét, megszórjuk egész köménnyel, bevagdaljuk, negyed órát újra kelesztjük.
  5. 200 fokos előmelegített sütőbe toljuk hőlégkeverésre, majd 15perc múlva lecsökkentjük a hőt 170 fokra, és még öt percig sütjük a bagettet.
  6. Rácson hűtjük ki.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x23
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1894
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Köményes rozsos bagett
Évi néni 1830 recept

Sütöttem bagettet.

Hozzászólások

Döme-Ádám

Kedves Évi néni! Nagyon tetszik a recepted, szeretném elkészíteni, de nem tudom milyen az a "bagettsüt?" és hol lehet ilyet kapni. Már máskor is készítettem különféle bagetteket, de sajnos a sütés alatt mind "elfeküdtek"....

Évi néni

Kedves Döme! Nem feltétlenül kell bagett süt?ben sütni, vagy ezért venni. Én szeretem, mert jól átsül, ropogós lesz a bagett, belül pedig puha marad. Én a "Kookta"-ban vettem, aminek a címét megtalálod a neten. E nélkül is meg lehet sütni a kenyeredet. Próbáld ki el?bb enélkül. Üdv: Évi néni

Döme-Ádám

Kedves Évi néni! Köszönöm a tanácsot, igyekszem beszerezni egy ilyen süt?t. Bagettet már elég sokat sütöttem "csak" süt?ben, de mindig ellaposodik, nincs igazi bagett formája. Ezt a bagett süt?t ki kell kenni valamivel sütés el?tt??? Gondolom a süt?papír itt nem jó megoldás, mert a formán lév? lyukacskák akkor nem érvényesülnek. Szép napot! Ildi

Évi néni

Kedves Ildi! Nem kell kokenni, mert tapadásmentes. Csak beleteszed a tésztát. A lyukak miatt mindenütt egyforma lesz, ropogós és kerek. Nagyon nem bántam meg, hogy megvettem. Sokat használom. A Kookta-ban 4400 Ft, teljesen megfelel? ár. Ez alatt sehol nem találtam, s?t..... 3 37 cm-es bagett fér bele. Jó sütést kívánok az új süt?formáddal. Üdv: Évi néni

Döme-Ádám

Ha jól láttam, most már épp egy ezressel több....

Évi néni

Szerintem akkor is megéri. Nekem nagyon bejött, mert én sokszor sütök bagettet.

Címlapról ajánljuk

További cikkek