Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpelyhes fancia kenyér

Zabpelyhes fancia kenyér
Zabpelyhes fancia kenyér
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pikáns ízű kenyeret sütöttem magunknak, így a gyerekemnek is kellett készítenem valamit. A bagett mindig bejön nála.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meleg vízbe csurgatjuk a mézet, belemorzsoljuk a friss élesztőt, habosra futtatjuk fel.
  2. Ezt kenyérsütőgép üstjébe tesszük, és a szilárd összetevőket is utána töltjük. Dagasztó-kelesztő programra kapcsoljuk.
  3. A megkelt tésztát, mely elég lágy, lisztezett felületre borítjuk, három részre osztjuk, óvatosan kis rudakat sodrunk belőlük, és bagett sütőformába tesszük őket újra kelni, kb. fél órára.
  4. Ha megkeltek, tetejüket megkenjük vízzel elkevert tojással, és 220 fokon hőlégkeverésen 14-15 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 654
elküldve: 2
receptkönyvben: 66
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

zabpelyhes bagett, bagett, francia kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

281
finomliszt 30 dkg
zabpehely 25 g
friss élesztő 2 dkg
1 teáskanál
méz 1 teáskanál
olívaolaj 0.5 dl
víz 2 dl
tojás 1 db