r
Nosalty Logó

Pizzás csigák Anita konyhájából

NS
Pizzás csigák Anita konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

900
Kalória
26.7g
Fehérje
106.6g
Szénhidrátok
40.6g
Zsír
165.7g
Víz
211.1g
Koleszterin
5.9g
Rost
5.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 900 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3599 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 258 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1886.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    1057 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    165.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 900 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.7 g

Zsír

  • Összesen
    162.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    845 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7545.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    1216 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1584 mg
  • Nátrium
    4228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    662.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1023 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    1464 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    817 micro
Összesen 3599 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2877 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet keverőtálba szitáljuk. 1 dl langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd a liszt közepébe készített mélyedésbe öntjük, és hozzákeverünk a szélekről egy kevés lisztet (kovászt készítünk). Letakarva 10 percig kelesztjük.
  2. 1 dl langyos vízben elkeverjük a sót és 2 tojást, majd a vajjal/margarinnal együtt a liszthez keverjük, és (szükség szerint még 0,5-1 dl langyos víz hozzáadásával) hólyagosra dolgozzuk ki (egészen lágy tésztát fogunk kapni). Letakarjuk, és meleg helyen 30 percig (duplájára) kelesztjük.
  3. A tölteléket elkészítjük: a paradicsompüréhez hozzáadjuk a zúzott fokhagyma gerezdeket, a felaprított vöröshagymát, összemelegítjük, sózzuk, borsozzuk, pici cukrot teszünk bele. A zöldfűszereket (rozmaring, bazsalikom) összevágjuk, és a szárított oreganóval a püréhez adjuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az olívaolajat és a reszelt parmezánt.
  4. Kibélelünk sütőpapírral 2 db 26 cm-es átmérőjű, kapcsos tortaformát. A tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk kb. 40×40 cm-es lapra. Szélein 2-2 cm-t, középen pedig 4 cm-t üresen hagyva elkenjük rajta a krémet, majd két oldalról elindulva szorosan feltekerjük, végül középen kettészeljük. Így két rudat kapunk. A rudakat 2,5-3 cm vastag darabokra szeleteljük, kb. 24 darab lesz. Az alsó részüket kicsit összenyomva a két tortaformába rakosgatjuk őket, némi távolságot hagyva köztük. Oldalukat körbekenjük 3 ek napraforgó olajjal.
  5. Konyharuhával letakarva addig kelesztjük, amíg kitöltik a formát. Ekkor a tetejüket lekenjük a maradék 1 kk napraforgó olajjal elkevert tojássárgájával (megszórhatjuk reszelt trappista sajttal is), és 220 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. A sütőbe tegyünk forró vízzel teli edénykét, mert a tésztának nagyon jót fog tenni a keletkező gőz.
  6. Ha nagyon pirulna a tetejük, akkor takarjuk le alufóliával. A formákban kicsit hagyjuk hűlni, majd óvatosan vegyük le a tortakarikát, és csigákra bontva (vagy tortaszerűen szeletelve) kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: 26

Kislányom nagyon szereti az oviban reggelire/uzsonnára kapott pizzás csigát. Nosza nekem is készítenem kellett itthon, kérésének eleget téve. A tészta receptje egy régi Nők Lapjából ered, Lajos Mari nevéhez kötődik, a töltelék már kicsit át van dolgozva általam. Fázisfotók a készítésről itt.

További receptek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...