Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzás csigák Anita konyhájából

Pizzás csigák Anita konyhájából
Pizzás csigák Anita konyhájából
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kislányom nagyon szereti az oviban reggelire/uzsonnára kapott pizzás csigát. Nosza nekem is készítenem kellett itthon, kérésének eleget téve. A tészta receptje egy régi Nők Lapjából ered, Lajos Mari nevéhez kötődik, a töltelék már kicsit át van dolgozva általam.

Fázisfotók a készítésről itt.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

A válogatós középsőm adagját reszelt sajttal töltve és megszórva sütöttem. Érdemes úgy is kipróbálni, finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a lisztet keverőtálba szitáljuk. 1 dl langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd a liszt közepébe készített mélyedésbe öntjük, és hozzákeverünk a szélekről egy kevés lisztet (kovászt készítünk). Letakarva 10 percig kelesztjük.
  2. 1 dl langyos vízben elkeverjük a sót és 2 tojást, majd a vajjal/margarinnal együtt a liszthez keverjük, és (szükség szerint még 0,5-1 dl langyos víz hozzáadásával) hólyagosra dolgozzuk ki (egészen lágy tésztát fogunk kapni). Letakarjuk, és meleg helyen 30 percig (duplájára) kelesztjük.
  3. A tölteléket elkészítjük: a paradicsompüréhez hozzáadjuk a zúzott fokhagyma gerezdeket, a felaprított vöröshagymát, összemelegítjük, sózzuk, borsozzuk, pici cukrot teszünk bele. A zöldfűszereket (rozmaring, bazsalikom) összevágjuk, és a szárított oreganóval a püréhez adjuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az olívaolajat és a reszelt parmezánt.
  4. Kibélelünk sütőpapírral 2 db 26 cm-es átmérőjű, kapcsos tortaformát. A tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk kb. 40×40 cm-es lapra. Szélein 2-2 cm-t, középen pedig 4 cm-t üresen hagyva elkenjük rajta a krémet, majd két oldalról elindulva szorosan feltekerjük, végül középen kettészeljük. Így két rudat kapunk. A rudakat 2,5-3 cm vastag darabokra szeleteljük, kb. 24 darab lesz. Az alsó részüket kicsit összenyomva a két tortaformába rakosgatjuk őket, némi távolságot hagyva köztük. Oldalukat körbekenjük 3 ek napraforgó olajjal.
  5. Konyharuhával letakarva addig kelesztjük, amíg kitöltik a formát. Ekkor a tetejüket lekenjük a maradék 1 kk napraforgó olajjal elkevert tojássárgájával (megszórhatjuk reszelt trappista sajttal is), és 220 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. A sütőbe tegyünk forró vízzel teli edénykét, mert a tésztának nagyon jót fog tenni a keletkező gőz.
  6. Ha nagyon pirulna a tetejük, akkor takarjuk le alufóliával. A formákban kicsit hagyjuk hűlni, majd óvatosan vegyük le a tortakarikát, és csigákra bontva (vagy tortaszerűen szeletelve) kínáljuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 692
elküldve: 3
receptkönyvben: 57
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pizzás csiga, duplasajtos pizzás csiga, sajtos pizzás csigák

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Fri, 2013-01-25 16:45

Szívesen :-)! Ma is ez készült ebédre, a középsőm kérésére. Neki sajttal kell megtölteni, úgy is nagyon finom!
Szép hétvégét kívánok!
Anita

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-01-27 12:23

Csak sajttal? Hm, úgy is fincsi.
Főleg ha keverhető a szokásos trappista ízletesebbel füstölttel, vagy netán juhsajt, aminek erősebb illata és íze is van.Vagy chedar...bármi finomság.:-)
Mindkét mód jöhet, próba lesz ,a sütőm jó, már csináltam kenyeret benne, a férjem szuper mód megjavította!! :-)))

Ha túl leszek ezen a héten , keddre kijött alapos megfázásomon, nagyon vonzott az ágy, a saját gondolataimat se hallottam!! :-(( , kész sportaréna volt a fejemben, egy sima burgonyafőzelék majd kifogott rajtam, ízeket és illatokat persze ilyenkor nem érzel!! áhh, ...azt főzni kell (kellene), már tegnap kicsit jobb volt, mára még jobb kicsivel, remélem a hét elejére teljesen okés leszek, már láz és hőemelk. nincs, csak valami gyengeség féle maradt és a nátha némi köhögéssel,...nagy mafla felnőtt létemre,...:-(((
Eddig izgultam és idegeskedtem a két gyerekünk félévi bizije miatt, meg ugye a lányunk felvételit írt a gimibe,ezek meg voltak és sikerültek, túl voltunk rajtuk, és...aztán valahogy az a betegség, amit ők már átvészeltek, letarolt engem is...:-((

Megírom, ha elkészült, hogy fogadták! :-)
Szép vasárnapot!
Éva-Anyóca

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sun, 2013-02-03 03:12

Kedves Éva-Anyóca!
Mire válaszolok, remélem, már jobban érzed Magad! Sajnos, ez a hol ilyen, hol olyan idő nagyon kedvez a vírusoknak!
Áááááá, ez a gyermek max. csak a Trappista sajtot hajlandó megenni, nem egy egyszerű eset :-)!
Nagyon ügyes párod van, hogy még a sütőt is sikerült megszerelnie!
Lányodnak kívánom, hogy elérje a kívánt célját! Nálunk még van 3 év, amíg a legnagyobb gyerkőc lesz ilyen helyzetben.
Szép vasárnapot kívánok!
Anita

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-02-03 12:07

Kedves Anita!

Nem, még mindig bolyong valami bennem is ,és a gyerekeim ,és a férjem is újra tök náthás lett péntekre. Ez az akármi, legyen baci vagy mi, ( mondták már hogy vírus, mégis itt az" influenzia" :-), ahogy egy kedves idős ismerős néni szokta mondani :-) , de nem szeretném, ha ez igaz lenne, de már eltelt most már mondhatni 14 nap, és még- bár sokkal jobb, még mindig leledzik, alig akar elválni tőlem, a csudába is! :-(
A közérzet pocsék, a hangulat is, na és erre rátesz: péntek este óta egyfolytában esik, sőt szakad az eső,...szürkeség van, utálom ezt az időt!!!!!!!! brrr!!! :-(((
Tavasz,tavasz...:-)) Mikor jön már? Igen, tudom, majd ha itt az ideje, de azért várhatom, méghozzá ezerrel!..:-))
A félévik nagyon jók lettek szerencsére, és a tanulásuk miatt!!! :-))
A lány felvételije hogy sikerült, azt végül is április 25-ig írja meg az az iskola, amelyikbe felvették, csak reménykedünk, hogy a jó eredmény elég lesz. :-)) , álmai középsulijába!

A fiunk marad érettségi után, ebbe a suliba, technikusin, jelen pillanatban eléggé zavaros még a felsőfokú tanulás, mikéntje és hogyanja tovább! :-)
Két év, lesz még egy végzettség, és addigra hátha tisztábban látjuk, hogy mehet majd tovább tanulni.:-)

Hát igen, áprilisban ballagtatjuk a fiunkat, a lányunkat május 31-én.:-)) Nem lesz semmi! :-))
Szép , jó kedvű vasárnapot kívánok én is!
Éva-Anyóca

900
finomliszt 50 dkg
cukor 0.5 teáskanál
friss élesztő 2.5 dkg
2 kk
tojás 2 db
víz 3 dl
vaj 8 dkg
tojássárgája 1 db
napraforgó olaj 3.25 ek
sűrített paradicsom 14 dkg
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 kis fej
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
oregánó 1 kk
rozmaring 1 szál
bazsalikom 12 levél
olívaolaj 3 ek
parmezán sajt 5 dkg
trappista sajt 5 dkg