Nosalty Logó

Pizzás csiga Zsuzsamamától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Pizzás csiga Zsuzsamamától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az ízesítéshez

Összesen 627 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az ízesítéshez

Összesen 2506 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az ízesítéshez

Összesen 148 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1440 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    802 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    781 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    448 micro
Összesen 627 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    122.8 g

Zsír

  • Összesen
    80.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5759.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1121 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1126 mg
  • Nátrium
    3208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    637 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    3125 micro
  • β-crypt
    643 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1793 micro
Összesen 2506 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 148 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Az ízesítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőtepsibe tegyünk sütőpapírt. Tisztítsuk meg a zöldségeket.
  2. A pizzatésztának valót géppel bedagasztjuk, ne legyen túl lágy, pihentetjük 1/2 órát, majd kinyújtjuk kb. 40 x 40-es lapra, és megkenjük a szósszal vékonyan.
  3. A póréhagymát felszeleteljük vékony karikákra, és rászórjuk a tetejére, így a paprikát is, és a sonkát csíkokra szelve elosztjuk egyenletesen, majd a mozzarella felét is apróra vágva, és végül a bazsalikomot és oreganót is.
  4. Amennyire tudjuk, szorosan tekerjük fel, jól alálisztezve, nehogy letapadjon, és 1 1/2 cm-es darabokra vágjuk fel éles késsel.
  5. A tepsibe rakjuk távolabb egymástól, nehogy összekeljenek sütésnél, és mire végzünk vele, már az előmelegített sütőbe, ami 200 fok, betesszük sülni. Előtte azonban mindegyikre teszünk 1 db mini mozzarellát.
  6. 180-200 fokon gyorsan elkészül, de ne süssük túl, mert a sajtnak nem tesz jót. Langyosan tálalható, finom puha. A gyerekek kedvence.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2915
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zsuzsamama56 312 recept

Unokáim nagyon szeretik a pizzaféléket, nekik készítettem.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Az ízesítéshez

Címlapról ajánljuk

Még egy nagyon jó okunk van rá, miért ne egyél...

A gyorsételek jórészt egészségtelenek, ezért mindenki tudja, hogy fogyasztani őket csak mérsékelten érdemes. Egy friss kutatás azonban most még egy okot tett hozzá az eddigiekhez, ami ismét alátámasztja, miért ne egyél sok gyorskaját: az állati termékekben, alkoholban és cukorban gazdag étrend elpusztítja a jó baktériumokat a gyomrodban, és gyulladást okoz.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.