Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Expressz fahéjas csiga iskolai tízórainak

Expressz fahéjas csiga iskolai tízórainak
Expressz fahéjas csiga iskolai tízórainak
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Éva-Anyócának megígértem, hogy mindig küldök egy gyorsan - és ha lehet - frissen, reggel elkészíthető tízórai ötletet a gyermekei számára. Próbálok minél több expressz tízórait feltenni, mert biztosan sokunk problémája, hogy mit is csomagoljunk a kisebb-nagyobb csemetéinknek.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát kitekerjük a papírból.
  2. A tojásfehérjét félkemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a cukrot, amivel keményre habosítjuk. Végül hozzákeverjük az olvasztott vajat és a fahéjat. Rákenjük a kinyújtott tésztára.
  3. A tésztát feltekerjük, 1,5 cm-es szeleteket vágunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 003
elküldve: 2
receptkönyvben: 111
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 3 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas leveles csiga, fahéjas tekercs, fahéjas leveles tízóraira

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Mon, 2018-05-21 22:16

Kedves Évi! A 13 szupergyors édes csiga közül a tied viszi el a pálmát (nálam), a méretét is jól választottad, ilyen vastagságnál nem szárad ki, gratulálok, szépséges és nyilván finom a a sütid. Nálam is mindig van a fagyóban leveles tészta, a jól bevált Morzsi névre hallgató, (igaz azt nyújtani kell) viszont az ára és a minősége is nagyon megfelelő.
Üdv: Margó

419
leveles tészta 275 g
tojásfehérje 1 db
barna cukor 3 ek
fahéj 2 kávéskanál
vaj 1 ek