Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza 23. - feta sajtos, lilahagymás

Pizza 23. - feta sajtos, lilahagymás
Pizza 23. - feta sajtos, lilahagymás
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nővérem szakács, ő tanított meg erre az isteni pizzatésztára. Mióta (sok-sok éve) ismerem ezt a tésztát, soha nem kellett  venni az üzletben, sőt az nem is ilyen finom. A lányom is imádja, mikor egy leves mellé pizzát sütök.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

ajánlat

Nem fontos kimondottan kolbászt rátenni. Ha virsli vagy húsos szalonna van odahaza, azzal is kitűnő.
Lehet salsa szószt venni és ha ebből teszünk a szószunkba, még pikánsabb lesz.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy csésze langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Kimérjük a 2 csésze lisztet egy tálba.
  3. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, oregánót, olajat és még egy pohár langyos vizet.
  4. Megdagasztjuk a tésztát. (Ha túl keménynek gondoljuk, tegyünk még hozzá kis langyos vizet. Ha túl hígnak, akkor még kevés lisztet.)
  5. Jól belisztezzük a tészta alatt és a tetejét is. Letakarjuk és kb. 1 óra hosszat kelesztjük.
  6. Közben felkarikázzuk a kolbászt és a hagymát.
  7. Egy gáztepsit bekenünk olajjal, beleöntjük a pizzatésztát.
  8. Kis nyújtófa és a kezünk segítségével, tepsi nagyságúra nyújtjuk.
  9. A ketchupot, piros aranyat, pizzakrémet, oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet, borsot, sót összekeverjük kis tálban.
  10. Belereszeljük a vöröshagymát. Ezzel is összekeverjük. Pikáns szószt kapunk.Vagy ezt készítjük el:Pizzaszósz házilag Iluska konyhájából
  11. Rákenjük a tésztánk tetejére.
  12. Rápakoljuk a kolbászt, kukoricát, a karikára szeletelt lilahagymát.
  13. A feta sajtot rászórjuk, a füstölt sajtot ráreszeljük.
  14. A sütőt begyújtjuk, a tepsit egyből be is toljuk.
  15. Kb. 25-30 perc elteltével megnézzük, és akkor jó, mikor a tésztánk alja már világosbarnás színű.
  16. Ha megsült, tálalhatjuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 096
elküldve: 1
receptkönyvben: 174
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
727 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pizza
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kukoricás-lila hagymás pizza, fetasajtos pizza, kolbászos pizza, lila hagymás- feta sajtos pizza (a legjobb)

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vica09
Vica09 Thu, 2012-05-31 14:47

Szia! A csészénél hogyan kell érteni a mértékegységet? Hány dl? Ugyanis ahány ház, annyi csésze :)
Egyébként nagyon szimpatikus a recept, szerintem meg is csinálnám holnap :)

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2012-05-31 18:53

Szia!Mivel hiányzott a csésze mérete,számmal odaírtam.Ennek a pizza tésztának nagyon finom íze van.A nővérem szakács,tőle tanultam.Bátran ajánlom!!Sok sikert hozzá!! üdv!Ilus

kis konyhás
kis konyhás Thu, 2011-06-30 17:16

óóh gratula recihez nagyon finom lehet és jól is néz ki:)én is próbálkoztam vele régeben és dettó ugyan ez lett mint a tiedé van is kép róla nagyon jó lett szia szia csak így tovább szió!

845
finomliszt 3 bögre
élesztő 2.5 dkg
olívaolaj 1 dl
víz 5 dl
oregánó 0 ízlés szerint
1 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek
ketchup 5 ek
paprikakrém 2 teáskanál
pizzaszósz 50 g
oregánó 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
1 teáskanál
vöröshagyma 1 közepes fej
lila hagyma 1 nagy fej
kolbász 20 dkg
csemegekukorica 20 dkg
feta sajt 5 dkg
füstölt sajt 10 dkg