r
Nosalty Logó

Pizza 23. - feta sajtos, lilahagymás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Pizza 23. - feta sajtos, lilahagymás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 844 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 4221 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 210 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2289.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    1910 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 844 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    132.7 g

Zsír

  • Összesen
    218.2 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11445.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1030 mg
  • Nátrium
    9552 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1055.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    9047 micro
  • Lut-zea
    1499 micro
Összesen 4221 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    448 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy csésze langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Kimérjük a 2 csésze lisztet egy tálba.
  3. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, oregánót, olajat és még egy pohár langyos vizet.
  4. Megdagasztjuk a tésztát. (Ha túl keménynek gondoljuk, tegyünk még hozzá kis langyos vizet. Ha túl hígnak, akkor még kevés lisztet.)
  5. Jól belisztezzük a tészta alatt és a tetejét is. Letakarjuk és kb. 1 óra hosszat kelesztjük.
  6. Közben felkarikázzuk a kolbászt és a hagymát.
  7. Egy gáztepsit bekenünk olajjal, beleöntjük a pizzatésztát.
  8. Kis nyújtófa és a kezünk segítségével, tepsi nagyságúra nyújtjuk.
  9. A ketchupot, piros aranyat, pizzakrémet, oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet, borsot, sót összekeverjük kis tálban.
  10. Belereszeljük a vöröshagymát. Ezzel is összekeverjük. Pikáns szószt kapunk.Vagy ezt készítjük el:Pizzaszósz házilag Iluska konyhájából
  11. Rákenjük a tésztánk tetejére.
  12. Rápakoljuk a kolbászt, kukoricát, a karikára szeletelt lilahagymát.
  13. A feta sajtot rászórjuk, a füstölt sajtot ráreszeljük.
  14. A sütőt begyújtjuk, a tepsit egyből be is toljuk.
  15. Kb. 25-30 perc elteltével megnézzük, és akkor jó, mikor a tésztánk alja már világosbarnás színű.
  16. Ha megsült, tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11109
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 29.

Ajánló

Nem fontos kimondottan kolbászt rátenni. Ha virsli vagy húsos szalonna van odahaza, azzal is kitűnő. Lehet salsa szószt venni és ha ebből teszünk a szószunkba, még pikánsabb lesz.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nővérem szakács, ő tanított meg erre az isteni pizzatésztára. Mióta (sok-sok éve) ismerem ezt a tésztát, soha nem kellett  venni az üzletben, sőt az nem is ilyen finom. A lányom is imádja, mikor egy leves mellé pizzát sütök.

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...