Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős magyaros pizza

Csípős magyaros pizza
Csípős magyaros pizza
85 perc / előkészület: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mint gombhoz a kabát! Ez esetben erős paprikához készült a pizza. Nagymamától hoztam, és mivel csak pizzán szeretem a nagyon csípőset, ezért készítettem ezt. Ez a mennyiség egy gáztepsire és egy kisebb tepsire elég, ha vékonyra nyújtjuk.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A feltéthez ízlés szerint

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meleg vízben elkeverjük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A lisztet, a sót tálba tesszük, beleöntjük az élesztőt és az olajat, és annyi vizet még, hogy feszes, rugalmas tésztát kapjunk. Meleg helyen megkelesztjük.
  3. A feltéthez valókat összedaraboljuk.
  4. A megkelt tésztát kinyújtjuk vékonyra. Beletsszük a tepsibe, megkenjük sűrített paradicsommal, és rárakosgatjuk a feltétet. Megszórjuk a fűszerekkel, és reszelt sajttal. Pirosra sütjük.


 

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 737
elküldve: 4
receptkönyvben: 142
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
66 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: pizza
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

szalonnás-paprikás szalámis-gombás pizza, magyaros pizza erős paprikával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

alexikaster
alexikaster Thu, 2012-11-29 17:45

Kedves fzizu!Kezdő vagyok még a sütésben,és nem szokott sikerülni az élesztős felfuttatás,csak instant élesztővel,ha azzal csinálom akkor is ugyanúgy kell felfuttatni?

fzizu
fzizu / fzizu Thu, 2012-11-29 22:53

Kedves alexikaster!Elvileg nem kell,de én ugyanúgy felfuttatom azt is bármilyen kelt tésztánál!Biztosra megyek!:))

Sancho
Sancho Sun, 2012-11-11 11:26

Egyszerű, és finom. Tetszik, mert semmi "műanyag" nincs benne!

fzizu
fzizu / fzizu Tue, 2012-11-13 23:06

Köszönöm!Tényleg finom,és én zsebkendővel készültem az evéshez,mert megríkatott a paprika!Ami persze elhagyható!!

785
élesztő 1.5 dkg
cukor 0.5 teáskanál
finomliszt 35 dkg
1 kk
olívaolaj 2 ek
víz 2 dl
füstölt szalonna 20 dkg
paprikás szalámi 20 dkg
csiperkegomba 10 dkg
paradicsom 4 db
hegyes erős paprika 1 db
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
sajt 20 dkg
sűrített paradicsom 10 dkg
bazsalikom 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint