r
Nosalty Logó

Pizza 18.

NS
Pizza 18.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

560
Kalória
24.9g
Fehérje
22.8g
Szénhidrát
42.3g
Zsír
268.7g
Víz
88.1g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
15.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 560 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4476 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2682 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    1846 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    268.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7539 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 560 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    199.5 g

Zsír

  • Összesen
    338.7 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21456.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    3391 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    2823 mg
  • Nátrium
    14767 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    182.2 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    2149.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1708 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    655 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1725 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    60310 micro
  • Lut-zea
    807 micro
Összesen 4476 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1974 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A pucolt, mosott gombát megpároljuk (pár perc), leöntjük róla pohárba a levét.
  2. Megreszeljük a sajtot, kikészítjük a ráteendő kolbászt-szalonnát-felvágottat.
  3. Mérőedénybe tesszük a vizet, ráaprítjuk az élesztőt.
  4. Kimérjük egy gépi dagasztásra alkalmas edénybe a lisztet a korpával együtt, rátesszük a sót, az olajat.
  5. A dagasztógép dagasztószálával kézileg kavarva összekeverjük a már feloldódott élesztős vizet, ráöntjük a tésztára. Kb. 3 perc gépi dagasztást követően pár perc pihentetés, majd nyújtás a kivajazott 3 db tepsibe. (Elhasznált vajak némileg vajasan maradt papírját szoktam félbehajtva a hűtő polcán gyűjteni és tepsikikenésre használni.)
  6. A tésztát meglocsoljuk bőven ketchuppal, rátesszük a szalonna-sonka-kolbászt, gombát, megszórjuk a darált fűszerkeverékkel, a reszelt sajttal.
  7. Megsütjük a három tepsivel. Lehet kisebbekben is, úgy vastagabb lesz. Lehet természetesen egymás után sütve a tepsik tartalmát alsó sütéssel is hagyományos gázsütőben nagy lángon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 43x31

A fenti pizzatészta nálunk megegyezik az alap kenyértésztával.

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek