Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza 18.

Pizza 18.
Pizza 18.
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fenti pizzatészta nálunk megegyezik az alap kenyértésztával.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pucolt, mosott gombát megpároljuk (pár perc), leöntjük róla pohárba a levét.
  2. Megreszeljük a sajtot, kikészítjük a ráteendő kolbászt-szalonnát-felvágottat.
  3. Mérőedénybe tesszük a vizet, ráaprítjuk az élesztőt.
  4. Kimérjük egy gépi dagasztásra alkalmas edénybe a lisztet a korpával együtt, rátesszük a sót, az olajat.
  5. A dagasztógép dagasztószálával kézileg kavarva összekeverjük a már feloldódott élesztős vizet, ráöntjük a tésztára. Kb. 3 perc gépi dagasztást követően pár perc pihentetés, majd nyújtás a kivajazott 3 db tepsibe. (Elhasznált vajak némileg vajasan maradt papírját szoktam félbehajtva a hűtő polcán gyűjteni és tepsikikenésre használni.)
  6. A tésztát meglocsoljuk bőven ketchuppal, rátesszük a szalonna-sonka-kolbászt, gombát, megszórjuk a darált fűszerkeverékkel, a reszelt sajttal.
  7. Megsütjük a három tepsivel. Lehet kisebbekben is, úgy vastagabb lesz. Lehet természetesen egymás után sütve a tepsik tartalmát alsó sütéssel is hagyományos gázsütőben nagy lángon.

  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 43x31 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 178
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pizza
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pizzatészta, fűszeres kolbászos-szalonnás pizza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

567
víz 8.5 dl
élesztő 5 dkg
finomliszt 1.25 dkg
3 kávéskanál
napraforgó olaj 80 g
ketchup 500 g
kolbász 10 dkg
sonka 10 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
gomba 75 dkg
pizza fűszerkeverék 0 ízlés szerint
trappista sajt 50 dkg