r
Nosalty Logó

Pizza 3.

Szintia
Pizza 3.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Az alaptésztához

A paradicsommártáshoz

1123
Kalória
32.4g
Fehérje
206.8g
Szénhidrát
15.6g
Zsír
100.6g
Víz
-
Koleszterin
9.3g
Élelmi rost
11.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Az alaptésztához

A paradicsommártáshoz

Összesen 1123 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Az alaptésztához

A paradicsommártáshoz

Összesen 4496 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Az alaptésztához

A paradicsommártáshoz

Összesen 229 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2082.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    1354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    206.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    100.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 1123 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8330.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    870 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    5416 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    827.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    402.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    683 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    928 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 4496 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1473 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

Az alaptésztához

  1. Az élesztőt 2dl langyos, cukros tejben felfuttatom.
  2. Egy tálban összekeverem a lisztet és a sót. Miután az élesztőm szépen felfutott, hozzáadom a 2 evőkanál olívaolajat. Homogénre keverem, majd a liszthez öntöm és gyúrni kezdem. A maradék 3,5 dl tejet fokozatosan (0,5 dl-ként) adagolom a tésztához, így könnyebben dagaszthatóvá válik. Amikor a tésztám már elválik a táltól, akkor tisztára mosott, szárazra törölt konyhai munkapulton még 10 percig dagasztom.
  3. Szobahőmérsékleten, letakarva 1 órát kelesztem.
  4. Addig elkészítem a paradicsommártást: pici olajon a finomra reszelt vörös- és fokhagymát megpirítom, majd hozzáadom a sűrített paradicsomot, a vizet, a cukrot, a fűszereket és összeforralom.
  5. A megkelt tésztát kissé átgyúrom, négyfelé osztom és 4 kis cipót formázok. Pizzaforma híján én a 28 cm átmérőjű, csatos tortaformám használtam. Az aljánál néhány cm-rel nagyobb átmérőjű tésztakört nyújtok az egyik cipóból. Beleteszem a pizzatésztát és a szélét gondosan kiigazítom.
  6. Megkenem a paradicsommártással és tetszés szerinti feltétekkel gazdagítom.
  7. Előmelegített, forró sütőben addig sütöm, amíg a pizza széle pirulni kezd(!), kb. 30 perc hagyományos gázsütőben. (Ugyanígy járok el a másik három cipóval is.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p

Egy sütöde kirakatában megakadt a szemem egy fotón . . .egy pizzafotón, aminek gusztusos pereme volt!:P Imádom a pizza szélét, Csipetkéim nem különben! Pizzaforma híján előkaptam a jó öreg, csatos tortaformámat, aminek az aljánál néhány cm-rel nagyobb átmérőjű kört nyújtottam a tésztából, hogy az a formában visszahajolva, peremet alkosson. Paradicsommártással megkentem, feltétekkel gazdagítottam, forró sütőbe csúsztattam. A sütés alatt a pizza széle még hízott, gyönyörű keretet adott a feltéteknek! Maga a pizza alaprecept a sogórnőmtől származik, bevált, nagyon szeretjük!  

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek