r
Nosalty Logó

Pizza 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szintia
Pizza 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Az alaptésztához

A paradicsommártáshoz

Összesen 1123 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Az alaptésztához

A paradicsommártáshoz

Összesen 4496 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Az alaptésztához

A paradicsommártáshoz

Összesen 229 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2082.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    1354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 1123 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8330.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    870 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    5416 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    827.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    683 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    928 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 4496 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1473 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Az alaptésztához

A paradicsommártáshoz

Elkészítés

Az alaptésztához

  1. Az élesztőt 2dl langyos, cukros tejben felfuttatom.
  2. Egy tálban összekeverem a lisztet és a sót. Miután az élesztőm szépen felfutott, hozzáadom a 2 evőkanál olívaolajat. Homogénre keverem, majd a liszthez öntöm és gyúrni kezdem. A maradék 3,5 dl tejet fokozatosan (0,5 dl-ként) adagolom a tésztához, így könnyebben dagaszthatóvá válik. Amikor a tésztám már elválik a táltól, akkor tisztára mosott, szárazra törölt konyhai munkapulton még 10 percig dagasztom.
  3. Szobahőmérsékleten, letakarva 1 órát kelesztem.
  4. Addig elkészítem a paradicsommártást: pici olajon a finomra reszelt vörös- és fokhagymát megpirítom, majd hozzáadom a sűrített paradicsomot, a vizet, a cukrot, a fűszereket és összeforralom.
  5. A megkelt tésztát kissé átgyúrom, négyfelé osztom és 4 kis cipót formázok. Pizzaforma híján én a 28 cm átmérőjű, csatos tortaformám használtam. Az aljánál néhány cm-rel nagyobb átmérőjű tésztakört nyújtok az egyik cipóból. Beleteszem a pizzatésztát és a szélét gondosan kiigazítom.
  6. Megkenem a paradicsommártással és tetszés szerinti feltétekkel gazdagítom.
  7. Előmelegített, forró sütőben addig sütöm, amíg a pizza széle pirulni kezd(!), kb. 30 perc hagyományos gázsütőben. (Ugyanígy járok el a másik három cipóval is.)
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 528
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 83227
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szintia 89 recept

Egy sütöde kirakatában megakadt a szemem egy fotón . . .egy pizzafotón, aminek gusztusos pereme volt!:P Imádom a pizza szélét, Csipetkéim nem különben! Pizzaforma híján előkaptam a jó öreg, csatos tortaformámat, aminek az aljánál néhány cm-rel nagyobb átmérőjű kört nyújtottam a tésztából, hogy az a formában visszahajolva, peremet alkosson. Paradicsommártással megkentem, feltétekkel gazdagítottam, forró sütőbe csúsztattam. A sütés alatt a pizza széle még hízott, gyönyörű keretet adott a feltéteknek! Maga a pizza alaprecept a sogórnőmtől származik, bevált, nagyon szeretjük!  

Hozzávalók

Az alaptésztához

A paradicsommártáshoz

Címlapról ajánljuk

9 kiváló hely országszerte, ahonnan nyugodt szívvel rendelhetsz bejglit

Bejgli nélkül épp úgy elképzelhetetlen a karácsony, mint Last Christmas vagy Igazából szerelem nélkül. Van, ahol generációról generációra öröklődő recept alapján készül az ünnepi sütemény, de szerencsére annak sem kell aggódnia, aki nem tud/akar nekilátni otthon a bejglisütésnek. Mutatunk kilenc opciót, ahonnan bátran rendelhetsz, akár a klasszikus, akár az új ízek rajongója vagy. De van ötletünk annak is, aki speciális étrendet folytat!

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...