r
Nosalty Logó

Pillekönnyű szalagos fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sodrofa
Pillekönnyű szalagos fánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 43% Zsír

Tészta

Narancsos cukor

Csokoládékrém

Csokimáz

Összesen 2720 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 43% Zsír

Tészta

Narancsos cukor

Csokoládékrém

Csokimáz

Összesen 13595 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 43% Zsír

Tészta

Narancsos cukor

Csokoládékrém

Csokimáz

Összesen 460 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    211 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1045.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 2720 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    1055.2 g
  • Telített zsírsav
    227 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    453 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    321 g
  • Koleszterin
    1485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5229.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    1077 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    1651 mg
  • Nátrium
    1742 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    980.1 g
  • Cukor
    554 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1614 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    356 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    260 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    917 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1580 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1244 micro
Összesen 13595 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 460 kcal

Hozzávalók

Tészta

Narancsos cukor

Csokoládékrém

Csokimáz

Elkészítés

Tészta

  1. Szitáljuk a lisztet egy tálba és keverjük össze a sóval, a cukorral és a narancs, valamint a citrom héjával. Szórjuk bele az élesztőt és keverjük össze jó alaposan. Egy kicsit langyosítsuk fel a tejet, majd adjuk hozzá az egész tojást és keverjük el.
  2. Adjuk a nedves hozzávalókat a szárazhoz és dagasszuk kb. 8-10 percig közepes fokozaton. Ha nincs robotgép, kézzel is dagaszthatjuk, ami kb. 4-5 perccel tovább fog tartani.
  3. Amint a tészta kezd összeállni, állítsuk a gépet magasabb fokozatra és adjuk hozzá a vajat apránként. Addig dagasszuk, amíg egy sima és bársonyos, de még egy picit ragacsos tésztát nem kapunk. Ha fánkról van szó, az enyhén ragacsos tészta= könnyű laza fánk, míg a nehéz tészta = száraz, folytós fánk.
  4. Tegyük a tésztát egy lazán kiolajozott edénybe, takarjuk le és hagyjuk kelni úgy 2-3 órát szobahőmérsékleten. Megéri kivárni, a végeredmény önmagáért beszél majd. Miután duplájára kelt, nyomjuk ki belőle a levegőt és osszuk el 50 g-os darabokra.
  5. Formázzunk labdácskákat, azután tegyük egy olajozott tálcára. Hagyjunk kb. 3-4 cm helyet köztük, mivel duplájára fognak kelni és nem akarjuk, hogy összeragadjanak. Tegyünk a pihentetni kívánt fánkocskákra egy olajozott fóliadarabot és kelesszük a fánkokat 1.5 óráig vagy amíg duplájára nem kelnek.
  6. A lyukas fánkokhoz nyújtsuk ki a tésztát egy 1.5 cm vastag téglalapra, majd hagyjuk egy kicsit pihenni. Ha rögtön szaggatjuk, összeugranak és nem lesznek szépek. (Én egy 8 cm- es szaggatót használtam és egy sima habcsővel szúrtam ki a közepüket.) A kelesztés ugyanaz, mint a sima fánkoknál.
  7. Hevítsük fel az olajat 170 °C-ra. Óvatosan helyezzük bele a duplájára kelt fánkokat. Ne süssünk egyszerre sokat, mert lehűtik az olajat és amellett hogy nem fognak egyenletesen sülni, megszívják magukat olajjal. A gyönyörűen megkelt fánkok tele vannak levegővel így elég 2 perc oldalanként, hogy megsüljenek. Sütés közben szúrjuk ki a levegőbuborékokat egy fogpiszkálóval, hogy a fánkok egyenletesen süljenek. A lyukas fánkoknak pedig elég 1 perc oldalanként.
  8. Sütés után itassuk le egy picit papírtörlőn, majd még melegen forgassuk a narancsos cukorba a fánkokat. Ha nem akarjuk megtölteni, akár rögtön rájuk is ronthatunk. Ha pedig igen, akkor várjuk meg, hogy kihűljenek. Ha a töltésre szavazunk akkor egy éles késsel vagy ollóval lyukasszuk ki a fánkok beésejét.
  9. Habzsákból töltsük meg a fánkokat a csokoládé-, és vaníliakrémmel. Ne finomkodjunk a töltelékkel, majd szórjuk meg morzsolt törökmézzel a vaníliásokat, fokozza az ízélményt.

Narancsos cukor

  1. A narancsos cukor elképesztően egyszerű. Tegyük a cukrot és a narancshéjat egy elektromos kávédarálóba és néhány gombnyomással őröljük finomabbá. Csak néhány gombnyomás máskülönben porcukrot kapunk és most nem arra van szükségünk.

Csokoládékrém

  1. Először készítsük el a csokikrémet. Tegyük a darabolt csokoládét egy hőálló tálba, a tejet pedig melegítsük forráspontig. Keverjük el a tojások sárgáját a cukorral és a fahéjjal majd vékony sugárba adjuk hozzá a tejet.
  2. Öntsük vissza a lábasba és melegítsük 80 °-ig. Amint a krém besűrűsödött mehet rá a darabolt csokoládéra. Keverjük simára majd teljesen hűtsük le.

Csokimáz

  1. A lyukas fánkok díszítéséhez keverjük össze a máz hozzávalóit hidegen, majd mártsunk bele minden egyes fánkot.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 13379
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 11.

Ajánló

Tippek és javaslatok : Alkohol:Régi trükk, hogy alkoholt pl. rumot adjunk a forró olajban kisült tésztákhoz. Az elmélet szerint, ahogy sülnek a fánkok az alkohol párolgása megakadájozza a tésztát, hogy olajat szívjon fel. Az igazság az, hogy az olaj nagyrésze a sütés után kihűlés közben jut be a fánkba és az alkohol hozzáadása ezen már nem igazán segít. Sütés: Helyezzük a fánkokat úgy az olajba, ahogyan a tálcán voltak , ne dobáljuk csak úgy az olajba őket, így egyenletesebben sülnek és megkapják a csodás "szalagokat". Ízesített cukor: Narancsos cukor helyett kipróbálhatunk másikat is. Kitűnő választás a fahéjas, citromos vagy kardamomos cukor is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pillekönnyű szalagos fánk
sodrofa 33 recept

15 fánk készül belőle

Hozzávalók

Tészta

Narancsos cukor

Csokoládékrém

Csokimáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek