r
Nosalty Logó

Vaníliakrémmel töltött fánk

Gizi
Vaníliakrémmel töltött fánk
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Vaníliakrém

457
Kalória
11.2g
Fehérje
76.6g
Szénhidrát
9.7g
Zsír
18.5g
Víz
70.4g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
8.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Vaníliakrém

Összesen 457 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Vaníliakrém

Összesen 1825 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Vaníliakrém

Összesen 157 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 457 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1271 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    306.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 1825 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    6.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tejet langyosítsuk meg, majd keverjünk hozzá 1 tk cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és pár perc alatt futtassuk fel. A porcukrot keverjük össze a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A lisztet keverjük össze egy csipet sóval.
  2. A keverőtálba tegyük bele a tojássárgát, adjuk hozzá a rumot és a felfuttatott élesztőt, és keverjük össze. Ezután szitáljuk rá a lisztet, szórjuk rá a citromhéjjal összekevert cukrot, majd robotgéppel kezdjük el dagasztani a tésztát. (amennyiben szükséges egy kevés tejet még adhatunk hozzá, mert egy lágyabb tésztát kell hogy kapjunk)
  3. Amikor a tészta már összeállt, apránként csipkedjük hozzá a puha vajat, és dagasszuk tovább még pár percig, hogy elváljon az edény falától. (Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát!) Ezután tegyük át egy lisztezett kelesztőtálba, szórjuk meg liszttel, majd langyos helyen, egy óra alatt kelesszük a duplájára.
  4. Amikor a tészta megkelt, borítsuk ki egy lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, és szaggassuk ki ízlés szerinti méretű fánkszaggatóval. A leeső részeket gyúrjuk össze, majd szintén nyújtsuk, és szaggassuk ki. (Én 4 cm-es szaggatóval szaggattam ki a tésztát.)Ezután takarjuk le egy konyharuhával a kiszaggatott fánkokat, és kb. 30 perc alatt kelesszük újra.
  5. Egy serpenyőbe öntsünk kb. 5 dl étolajat, majd forrósítsuk fel. Ezután helyezzünk bele pár darab fánkot úgy, hogy az eddig felül lévő fele kerüljön alulra, fedjük le a serpenyőt, és süssük szép barnára, majd fordítsuk meg a fánkokat, és FEDŐ NÉLKÜL süssük a másik felét is szép barnára. (Én üvegfedővel fedem le, így látom mikor sült meg az alja, és akkor átfordítom.)
  6. Ezután szedjük ki törlőpapírra, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Vaníliakrém

  1. A hideg tejjel keverjük simára az Aranka krémport, majd a robotgéppel először alacsony, majd magas sebességen keverjük pár perc alatt kemény habbá. Ezután töltsük bele egy kinyomózsákba, majd a fánkot oldalról szúrjuk fel, és töltsük meg a vaníliakrémmel. 
  2. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral a megtöltött fánkokat, majd úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek