r
Nosalty Logó

Vaníliakrémmel töltött fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Vaníliakrémmel töltött fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Vaníliakrém

Összesen 457 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Vaníliakrém

Összesen 1825 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Vaníliakrém

Összesen 157 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 457 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1271 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 1825 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Tészta

Vaníliakrém

Elkészítés

Tészta

  1. A tejet langyosítsuk meg, majd keverjünk hozzá 1 tk cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és pár perc alatt futtassuk fel. A porcukrot keverjük össze a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A lisztet keverjük össze egy csipet sóval.
  2. A keverőtálba tegyük bele a tojássárgát, adjuk hozzá a rumot és a felfuttatott élesztőt, és keverjük össze. Ezután szitáljuk rá a lisztet, szórjuk rá a citromhéjjal összekevert cukrot, majd robotgéppel kezdjük el dagasztani a tésztát. (amennyiben szükséges egy kevés tejet még adhatunk hozzá, mert egy lágyabb tésztát kell hogy kapjunk)
  3. Amikor a tészta már összeállt, apránként csipkedjük hozzá a puha vajat, és dagasszuk tovább még pár percig, hogy elváljon az edény falától. (Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát!) Ezután tegyük át egy lisztezett kelesztőtálba, szórjuk meg liszttel, majd langyos helyen, egy óra alatt kelesszük a duplájára.
  4. Amikor a tészta megkelt, borítsuk ki egy lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, és szaggassuk ki ízlés szerinti méretű fánkszaggatóval. A leeső részeket gyúrjuk össze, majd szintén nyújtsuk, és szaggassuk ki. (Én 4 cm-es szaggatóval szaggattam ki a tésztát.)Ezután takarjuk le egy konyharuhával a kiszaggatott fánkokat, és kb. 30 perc alatt kelesszük újra.
  5. Egy serpenyőbe öntsünk kb. 5 dl étolajat, majd forrósítsuk fel. Ezután helyezzünk bele pár darab fánkot úgy, hogy az eddig felül lévő fele kerüljön alulra, fedjük le a serpenyőt, és süssük szép barnára, majd fordítsuk meg a fánkokat, és FEDŐ NÉLKÜL süssük a másik felét is szép barnára. (Én üvegfedővel fedem le, így látom mikor sült meg az alja, és akkor átfordítom.)
  6. Ezután szedjük ki törlőpapírra, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Vaníliakrém

  1. A hideg tejjel keverjük simára az Aranka krémport, majd a robotgéppel először alacsony, majd magas sebességen keverjük pár perc alatt kemény habbá. Ezután töltsük bele egy kinyomózsákba, majd a fánkot oldalról szúrjuk fel, és töltsük meg a vaníliakrémmel. 
  2. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral a megtöltött fánkokat, majd úgy kínáljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3061
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 05.

Receptkategóriák

Hozzávalók

Tészta

Vaníliakrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek