Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Las Palmas-i csirke

Las Palmas-i csirke
Las Palmas-i csirke
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kb. 6 évvel ezelőtt tanultam ezt a receptet barátnőmtől. Ő azt mondta, valamelyik főzős újságban látta, és Gianni neve alatt futott.
Akkoriban elmondta a recept nevét is, nekem annyi ragadt meg hogy La Palmai:). Azóta is így nevezem, most néztem pontosan utána a névnek, de nekem La Palmai marad.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az eredeti recept egész csirkecomból készül, de filéből ízletesebb, ne kérdezzétek hogy miért, nem tudom:). Ha nincs, csirkemellből és pulykamellből is el lehet készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombfiléket megmossuk, és apró darabokra vágjuk.
  2. Egy kis olívaolajat felforrósítunk, és rádobjuk a husit.
  3. Miközben a hús "kifehéredik", megpucoljuk a hagymákat, a vöröshagymát  felszeleteljük, a fokhagymát is apró darabokra kockázzuk, vagy zúzzuk.
  4. Ezt követően a hagymákat a húsra dobjuk, ételízesítővel és borssal ízesítjük, és együtt pároljuk, míg levet nem ereszt.
  5. Ekkor teszünk hozzá két teáskanál pirospaprikát, összekeverjük, majd felöntjük a borral, és hozzátesszük a babérlevelet is.
  6. Időközben ízleljük, és ha nem elég sós, teszünk hozzá még sót.
  7. Eggyütt főzzük a hozzávalókat, hogy az ízek jól összeérjenek. Sült burgonyával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 036
elküldve: 1
receptkönyvben: 137
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Szneki

Mióta szakács: 2010.04.29.
20 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Las Palmas- csirke vörösborban, vörösboros csirkecombok sült burgonyával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hajnal24
hajnal24 Sat, 2011-03-26 13:48

Most lett kész, nagyon finom, ízletes. Köszi a receptet Szneki!
Hajni

szneki
Szneki / szneki Sun, 2011-03-27 20:56

Kedves Hajni!
nagyon örülök neki hogy ízlik,igazán nincs mit!
Üdv.:Szneki

356
csirkecomb 1 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 teáskanál
száraz vörösbor 2 dl
babérlevél 3 db
olívaolaj 1 ek