Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns lencseleves

Pikáns lencseleves
Pikáns lencseleves
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden tudásomat latba vetem a bőségesebb esztendőért, láthatjátok :) Ez egy másik izgalmas lencse-formáció, a chilis-sáfrányos figura heves vitalitásával szemben a zöldségek, az anyaföld táperejét nyújtja, igen jó ízhatás kíséretében.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A boldog új év első asztalára ajánlom legelső sorban, hátha hozza a többi bőséges, szép napot!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét éjszakára beáztatjuk.
  2. Annyi vízben, ami ellepi, feltesszük főni a két leveskockával.
  3. A hagymát, sárgarépát, zellert kockára vágjuk.
  4. A vajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a répát és a zellert.
  5. Kevés vízzel puhára pároljuk, botmixerrel összeturmixoljuk.
  6. A tejfölt hozzákeverjük, majd az egészet a lencséhez adjuk.
  7. Borsot darálunk rá, utánsózzuk, ha kell, a Worchesterrel meglöttyintjük.
  8. Hozzáadjuk a finomra vágott snidlinget és petrezselyemzöldet.
  9. Összeforraljuk, és tálaljuk.


 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 27 139
elküldve: 0
receptkönyvben: 364
elkészítve: 18/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: újév

egyéb elnevezések

lencseleves zöldfűszerekkel és tejföllel, snidlinges-petrezselymes lencseleves tejföllel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Thu, 2014-09-18 15:35

Kedves Ildiko,

nagyon nem is kellett gondolkodnom, a lehivott receptek közül a Tiedre kattintottam ra spontan, es ennel is maradtam. Köszönettel eltettem - es ma ki is probalom.

Üdvözlettel: Marti

ladybird216
Petruska / ladybird216 Sun, 2012-06-03 13:15

Muszáj megint írnom! Az évenként egyszeri lencse evést ennek a levesnek a "hatására" elhagytuk! Idén már vagy 12-szer főztem meg ezt a nagyon finom levest! Már a kolléganőim is várják, mikor csinálok megint, mert abból ők is mindig kapnak! :) Mostanában citrommal ízesítem. Nagyon-nagyon finom!!!!

ladybird216
Petruska / ladybird216 Sun, 2012-01-01 15:17

Kedves Ildikó!

Megcsináltam a levest. Ha a pénzt hozó hatás el is marad, vagy csak részben teljesül, akkor is megérte, mert nagyon finom a leves! Köszönöm ezt az egyszerű és finom receptet!
Üdv: L

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Thu, 2010-12-30 15:49

Tokjo, ezt holnaputan megfozom :)

- nem talalom, mitol pikans? Beneztem volna a "csipos reszet"?

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-04-12 14:56

Kedves Ildikó!
Én a hétvégén készítettem el ezt a levest, nagyon finom volt. Hagyományosan a sonka gondosan megőrzött főzőlevével, így a leveskockákra nem volt szükség. Nagyon finom így, biztosan nem csak "alkalmakkor" kerül majd az asztalra, tekintve, hogy igazán egészséges is!
Köszönöm szépen a receptet!
Üdv:
Eszter

412
lencse 25 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
sárgarépa 2 db
zeller 1 db
leveskocka 2 db
vaj 3 dkg
tejföl 1 dl
snidling 1 csokor
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
worcestershire-szósz 5 csepp