r
Nosalty Logó

Lencseleves füstölt hússal és kolbászmorzsás krumpligombóccal

Szekeres Lajosné Klári
Lencseleves füstölt hússal és kolbászmorzsás krumpligombóccal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

leves

gombóc

861
Kalória
48.1g
Fehérje
90.8g
Szénhidrátok
31.8g
Zsír
193.7g
Víz
94.5g
Koleszterin
12.6g
Rost
5.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

leves

gombóc

Összesen 861 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

leves

gombóc

Összesen 3434 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

leves

gombóc

Összesen 109 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3418.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    2678 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    193.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1249 micro
  • β-karotin
    3848 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1061 micro
Összesen 861 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.5 g

Zsír

  • Összesen
    127.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13673.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    2019 mg
  • Nátrium
    10714 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    774.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1611 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    811 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1646 micro
  • Kolin:
    727 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    4995 micro
  • β-karotin
    15392 micro
  • β-crypt
    261 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4245 micro
Összesen 3434 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    487 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

leves

  1. A zöldségeket megtisztítjuk és felkockázzuk. Egy nagy fazékba teszünk mindent a lencsével együtt. Felöntjük az alaplével.
  2. A füstölt combokat felkockázzuk és a leveshez adjuk. Ízesítjük kevés sóval, borssal, babérlevéllel, majd lassú tűzön készre főzzük. Amíg fő a lencseleves, elkészítjük a kolbászmorzsás krumpligombócot.
  3. Amikor megfőtt a leves, berántjuk: kevés olajon a lisztet barnára pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük 2 dl vízzel. A rántást a forrásban lévő levesbe öntjük, jól elkeverjük, majd kiforraljuk.
  4. A végén Ízesítjük kevés mustárral, de aki nem szereti savanykásan, kihagyhatja.

gombóc

  1. A krumplit megfőzzük, összetörjük és kihűtjük. A petrezselyemzöldet felaprítjuk, a kolbászt aprítóban ledaráljuk, majd kevés olajon lepirítjuk.
  2. A kihűlt krumplihoz adjuk a tojást, a petrezselyemzöldet, a kihűlt kolbászmorzsát és a lisztet. Közepesen kémény állagú tésztát keverünk belőle.
  3. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk a tésztából és a forrásban lévő levesbe rakjuk őket. Addig főzzük amíg feljönnek a leves tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 50 perc

További receptek

Andalúz gazpacho selymesen

Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...