r
Nosalty Logó

Lencseleves füstölt hússal és kolbászmorzsás krumpligombóccal

Szekeres Lajosné Klári
Lencseleves füstölt hússal és kolbászmorzsás krumpligombóccal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

leves

gombóc

861
Kalória
48.1g
Fehérje
90.8g
Szénhidrát
31.8g
Zsír
193.7g
Víz
94.5g
Koleszterin
12.6g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

leves

gombóc

Összesen 861 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

leves

gombóc

Összesen 3434 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

leves

gombóc

Összesen 109 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3418.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    2678 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    193.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1249 micro
  • β-karotin
    3848 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1061 micro
Összesen 861 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.5 g

Zsír

  • Összesen
    127.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13673.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    2019 mg
  • Nátrium
    10714 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    363 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    774.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1611 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    811 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1646 micro
  • Kolin:
    727 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    4995 micro
  • β-karotin
    15392 micro
  • β-crypt
    261 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4245 micro
Összesen 3434 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    487 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

leves

  1. A zöldségeket megtisztítjuk és felkockázzuk. Egy nagy fazékba teszünk mindent a lencsével együtt. Felöntjük az alaplével.
  2. A füstölt combokat felkockázzuk és a leveshez adjuk. Ízesítjük kevés sóval, borssal, babérlevéllel, majd lassú tűzön készre főzzük. Amíg fő a lencseleves, elkészítjük a kolbászmorzsás krumpligombócot.
  3. Amikor megfőtt a leves, berántjuk: kevés olajon a lisztet barnára pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük 2 dl vízzel. A rántást a forrásban lévő levesbe öntjük, jól elkeverjük, majd kiforraljuk.
  4. A végén Ízesítjük kevés mustárral, de aki nem szereti savanykásan, kihagyhatja.

gombóc

  1. A krumplit megfőzzük, összetörjük és kihűtjük. A petrezselyemzöldet felaprítjuk, a kolbászt aprítóban ledaráljuk, majd kevés olajon lepirítjuk.
  2. A kihűlt krumplihoz adjuk a tojást, a petrezselyemzöldet, a kihűlt kolbászmorzsát és a lisztet. Közepesen kémény állagú tésztát keverünk belőle.
  3. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk a tésztából és a forrásban lévő levesbe rakjuk őket. Addig főzzük amíg feljönnek a leves tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 50 p

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek