Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Török vöröslencse-krémleves

Török vöröslencse-krémleves
Török vöröslencse-krémleves
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A török kifőzdék nagy kedvence!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Citromlé és chilipehely

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra aprítjuk, és megdinszteljük az olívaolajon.
  2. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és a megpucolt, felkockázott krumplit.
  3. Megkeverjük, majd ráöntjük a vörös lencsét, a paradicsompürét és a mentát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a vízzel, majd lefedve 20 percig főzzük kis lángon.
  4. Ha kész, botmixerrel pürésítjük. Ha szükséges, adunk hozzá még egy kis vizet.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 435
elküldve: 3
receptkönyvben: 99
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
963 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vöröslencsés leves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szzh01
szzh01 Sat, 2018-02-10 10:52

Elkészítettem a levest, nem rossz, de a mi ízlésünknek túl sok volt a paradicsom, szerintem nagyon elvitte a lencsét paradicsomos irányba. Legközelebb feleannyival fogom kipróbálni.
A 20 perc főzési idő szerintem kevés, nekem 30-40 perc kellet ahhoz, hogy a répa is megpuhuljon (még így sem lett puhán pépes, de 20 perc után még nagyon "al dente"" volt). Vagy pedig legközelebb a répát előbb fogom beletenni, és 5-10 perccel később a krumplit.
Menta helyett (mivel nem volt itthon) római köménnyel fűszereztem.
A végén cayenne borsot hintettünk rá, ami nagyon feldobta.
Érdekességképpen említem, hogy ez is olyan étel, aminek kifejezetten jót tesz az állás. Több nappal a megfőzése után még finomabb lett, összeértek az ízek, s a paradicsomos felhang is szelídült.

166
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
burgonya 1 közepes db
sűrített paradicsom 3 ek
vöröslencse 200 g
víz 1.5 l
menta 6 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint