r
Nosalty Logó

Pikáns halleves

NS
Pikáns halleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

163
Kalória
8.3g
Fehérje
16.8g
Szénhidrát
7.7g
Zsír
524.4g
Víz
23.8g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
5.4g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 652 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 26 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    524.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2956 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 163 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1576 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    602 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    2097.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1286 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    4952 micro
  • β-karotin
    11822 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 652 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    65.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    86.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    205 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 26 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított hagymát félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük és az olívaolajon elkezdjük dinsztelni.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, gyufaszálnyi vékony csíkokra szeleteljük vagy reszeljük és a hagymához adjuk a felszeletelt fokhagymával együtt.
  3. A zöldségekhez adjuk a vékonyan felszeletelt csilipaprikát és 10 percig fedő alatt pároljuk a zöldségeket, majd felöntjük 1,25-1,5 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk és a leves alaphoz adjuk a babérlevelet.
  4. Miután felforrt a lé, lassú tűzön főzzük 10-15 percig.
  5. A halat előzőleg besózzuk és 2x2 cm nagyságú kockákra szeleteljük.
  6. A leves alaphoz adjuk a citromkarikákat, a halat és 10-12 percig főzzük közepes lángon.
  7. A habaráshoz a keményítőt, a tejszínt és kevés vizet jól elkeverünk, a leveshez adjuk és sűrűre főzzük, de nem forraljuk.
  8. Ezzel a leves elkészült. 15 perc pihentetés után tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 35 p

Régóta készültem egy ilyen pikáns halleves készítésére, csak kicsit idegenkedtem a színétől. Megszoktuk, ha nálunk a halból leves készül, annak bizony piros a színe és hallének vagy halászlének hívják.:-) A halból most egy zöldséges, kicsit csípős és savanykás leves készült, kevés tejszínnel gazdagítva. Bevallom, halból lehet jó és egyszerű levest készíteni őrölt pirospaprika nélkül is.:-) A halleveshez ismét afrikai harcsát használtam. A zöldségek gyufaszálnyi vékonyra vágva kerültek a levesbe (bár ez a képen nem látható).

További receptek

Sajtkrémleves

Az egyik legkülönlegesebb levesfélénk a sajtkrémleves, ami remek lélekmelengető kanalznivaló a hűvős őszi-téli napok során. A legtöbben csak instant, porított formában ismerik, pedig ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...