Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns halleves

Pikáns halleves
Pikáns halleves
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta készültem egy ilyen pikáns halleves készítésére, csak kicsit idegenkedtem a színétől. Megszoktuk, ha nálunk a halból leves készül, annak bizony piros a színe és hallének vagy halászlének hívják.:-) A halból most egy zöldséges, kicsit csípős és savanykás leves készült, kevés tejszínnel gazdagítva. Bevallom, halból lehet jó és egyszerű levest készíteni őrölt pirospaprika nélkül is.:-) A halleveshez ismét afrikai harcsát használtam. A zöldségek gyufaszálnyi vékonyra vágva kerültek a levesbe (bár ez a képen nem látható).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A leves tovább ízesíthető fehérborral, kevés mustárral.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított hagymát félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük és az olívaolajon elkezdjük dinsztelni.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, gyufaszálnyi vékony csíkokra szeleteljük vagy reszeljük és a hagymához adjuk a felszeletelt fokhagymával együtt.
  3. A zöldségekhez adjuk a vékonyan felszeletelt csilipaprikát és 10 percig fedő alatt pároljuk a zöldségeket, majd felöntjük 1,25-1,5 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk és a leves alaphoz adjuk a babérlevelet.
  4. Miután felforrt a lé, lassú tűzön főzzük 10-15 percig.
  5. A halat előzőleg besózzuk és 2x2 cm nagyságú kockákra szeleteljük.
  6. A leves alaphoz adjuk a citromkarikákat, a halat és 10-12 percig főzzük közepes lángon.
  7. A habaráshoz a keményítőt, a tejszínt és kevés vizet jól elkeverünk, a leveshez adjuk és sűrűre főzzük, de nem forraljuk.
  8. Ezzel a leves elkészült. 15 perc pihentetés után tálalhatjuk.

 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 634
elküldve: 2
receptkönyvben: 136
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

pikáns halleves afrikai harcsából, afrikai harcsa leves, csípős-pikáns halleves

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katarina956
Katarina956 Tue, 2016-03-15 20:01

Kedves Tunder! tenyleg csak 1,5 dl viz kell hozza osszesen,nem lesz kicsit keves?
Udv Kata.

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Tue, 2016-03-15 23:48

Kedves Katarina956!
Szerkesztési hiba történt, javítottuk a mértékegységet. Köszönjük az észrevételt!
Üdv:
Kata

putyi123
Putyi123 / putyi123 Mon, 2013-12-02 11:05

Nagyon finom. Köszi a receptet.Egy apró észrevételem van máskor én lehámozom a citromot mert kicsit keserű íze van.Gondolom ahogy a citrom bele főt.Köszi üdv

163
hal 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 2 közepes db
zeller 1 kis db
fehérrépa 1 db
babérlevél 1 db
chili 2 db
citrom 0.5 db
olívaolaj 2 ek
étkezési keményítő 1 csapott ek
főzőtejszín 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 l