r
Nosalty Logó

Pikáns currys csirkés masnitészta zöldséggel

Csutak Enikő
Pikáns currys csirkés masnitészta zöldséggel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

495
Kalória
34.4g
Fehérje
45.7g
Szénhidrát
18.8g
Zsír
187.6g
Víz
110.4g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 495 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1974 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    187.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    704 micro
Összesen 495 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3946.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    822 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1802 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    182.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    750.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    603 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    645 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    535 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    824 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2817 micro
Összesen 1974 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

  1. Odatesszük a vizet főni a masnitésztának. Minden 10 dkg-hoz 1 l víz szükséges. Amikor fő a víz, hozzáadunk 2 kk. sót, ésbeletesszük a száraztésztát, majd a tasakján feltüntetett időpontig főzzük. Félidőben beletesszük a mirelit zöldborsót. (Például nekem 12 percig kellett főznöm a tésztát, így 6 perc elteltével beletettem a zöldborsót, majd még további 6 percig főztem a száraztésztával együtt.) Amint megfőtt a tészta, leszűrjük a zöldborsóval együtt, és fedő alatt melegen tartjuk.
  2. Míg fő a masnitészta, egy tágas edénybenfelmelegítjük a vajat az olajjal. Az olaj fontos, mert nem engedi odaégni a vajat. Beletesszük a kockákra vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a curryvel,a chilivel és a fokhagymával, majd 5 percig pirítjuk magas hőfokon. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és halványító zellert, fűszerezzük egy kis kakukkfűvel, és lefedve 10 perc alatt néha megkevergetve összepároljuk.
  3. Végül rácsurgatjuk a tejszínt, és addig melegítjük, míg kissébesűrüsödik. Hozzáadjuk a zöldborsós tésztát, megszórjuk a reszelt sajttal, és összeforgatjuk, hogy olvadjon el a sajt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 12 p
  • Sütés ideje: 15 p

Úgy született meg ez az estebéd, hogy váratlan vendégeink érkeztek, és mit volt mit tenni, improvizálni kellett abból, ami épp készleten volt itthon. Találtam a hűtőszekrényben egy kis ezt-azt, és hát ez lett a végeredmény. 

További receptek

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...