Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-diós csirkés fusilli túróval

Almás-diós csirkés fusilli túróval
Almás-diós csirkés fusilli túróval
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az otthon meglévő hozzávalókból szerettem volna egy tésztás egytálételt készíteni. Az első szempont az volt, hogy a házilag készített túrómat fel tudjam használni, mert finom lett ugyan, de túl lágy lett az állaga. A végeredmény nagyon ízlett a családnak, így máskor is el fogom készíteni.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemell filét megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, majd kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megsütjük, közben sózzuk, borsozzuk.
  2. A fusilli tésztánkat eközben enyhén sós, forró vízben főzzük meg ne túl puhára, szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le, hogy ne ragadjon össze.
  3. Az újhagymát karikákra vágjuk (én csak a fehér részét használtam most fel), a fokhagymát is aprítjuk, és megfonnyasztjuk őket.
  4. Hozzáadjuk a kockákra vágott savanykás zöldalmánkat, és azt is nagyjából megpuhítjuk.
  5. A diót durván összetörjük, és száraz serpenyőben picit megpirítjuk.
  6. A kifőtt és lecsöpögtetett tésztát összekeverjük a csirkemell darabokkal, a dióval, a fokhagymás-hagymás-almás keverékkel, és összeforraljuk őket.
  7. Végül hozzáadjuk a 2 darab kockasajtot és a krémes állagú túrót, és kevergetve egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.
  8. Tálaláskor díszíthetjük kevés zöldfűszerrel és egy egészséges diószemmel.
  9. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 137
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

RituCicu

Mióta szakács: 2013.12.20.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Pasta al dente - receptverseny a Barillával!
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkés tészta, diós-almás csirkés tészta, csirkehúsos fusilli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

745
csirkemell filé 20 dkg
napraforgó olaj 1 ek
3 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
fusilli tészta 25 dkg
újhagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
alma 2 közepes db
dió 7 dkg
kockasajt 2 db
tehéntúró 15 dkg