r
Nosalty Logó

Almás-diós csirkés fusilli túróval

NS
Almás-diós csirkés fusilli túróval
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

749
Kalória
38.6g
Fehérje
88.4g
Szénhidrát
27.2g
Zsír
214.2g
Víz
48.7g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
17.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 749 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2245 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4370.8 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    104 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    3333 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    214.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 749 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.9 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13112.5 g
  • Cink
    397 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    312 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1497 mg
  • Nátrium
    10000 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    265.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    642.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    40 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    182 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    725 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 2245 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1073 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemell filét megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, majd kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megsütjük, közben sózzuk, borsozzuk.
  2. A fusilli tésztánkat eközben enyhén sós, forró vízben főzzük meg ne túl puhára, szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le, hogy ne ragadjon össze.
  3. Az újhagymát karikákra vágjuk (én csak a fehér részét használtam most fel), a fokhagymát is aprítjuk, és megfonnyasztjuk őket.
  4. Hozzáadjuk a kockákra vágott savanykás zöldalmánkat, és azt is nagyjából megpuhítjuk.
  5. A diót durván összetörjük, és száraz serpenyőben picit megpirítjuk.
  6. A kifőtt és lecsöpögtetett tésztát összekeverjük a csirkemell darabokkal, a dióval, a fokhagymás-hagymás-almás keverékkel, és összeforraljuk őket.
  7. Végül hozzáadjuk a 2 darab kockasajtot és a krémes állagú túrót, és kevergetve egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.
  8. Tálaláskor díszíthetjük kevés zöldfűszerrel és egy egészséges diószemmel.
  9. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Az otthon meglévő hozzávalókból szerettem volna egy tésztás egytálételt készíteni. Az első szempont az volt, hogy a házilag készített túrómat fel tudjam használni, mert finom lett ugyan, de túl lágy lett az állaga. A végeredmény nagyon ízlett a családnak, így máskor is el fogom készíteni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...