r
Nosalty Logó

Petrezselymes tésztával töltött mozzarella zöldborsópürével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Petrezselymes tésztával töltött mozzarella zöldborsópürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sajthoz

A panírozáshoz

A zöldborsópüréhez

Összesen 1079 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sajthoz

A panírozáshoz

A zöldborsópüréhez

Összesen 2156 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sajthoz

A panírozáshoz

A zöldborsópüréhez

Összesen 171 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2858.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    809 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    833 mg
  • Nátrium
    1004 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    402 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1689 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3983 micro
Összesen 1079 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.5 g

Zsír

  • Összesen
    108.6 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    653 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5716.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1619 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1665 mg
  • Nátrium
    2008 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    804 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    894 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    3378 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7965 micro
Összesen 2156 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 171 Kcal

Hozzávalók

A sajthoz

A panírozáshoz

A zöldborsópüréhez

Elkészítés

A sajthoz

  1. A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le.
  2. A vajat hevítsük fel, és adjuk hozzá az apróra összevágott fokhagymát és a petrezselyemzöldet, majd pároljuk pár pillanatig. Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett tésztát, sózzuk, borsozzuk, majd keverjük, és melegítsük össze. Ezután hűtsük ki egészen.
  3. Az egyik mozzarellát papírtörlővel töröljük szárazra, majd tegyük rá egy nagytányérra. Ezután tegyük be a mikróba, és közepes fokozaton melegítsük 30-40 másodpercig, hogy felmelegedjen, és formázható legyen (arra figyeljünk nehogy túlmelegedjen, és szétfolyjon, mert akkor már nem tudjuk megtölteni).
  4. A felmelegedett mozzarellát ezután a tányéron óvatosan nyomkodjuk kb. 3 mm vastagságúra, majd töltsük meg a kihűlt petrezselymes tésztával. Ezután a széleit fogjuk és nyomkodjuk össze, majd óvatosan formázzuk meg. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön (a másik mozzarellával is így járjunk el).

A panírozáshoz

  1. A tojás tegyük bele egy tányérba, és villával alaposan verjük fel.
  2. A hűtőből vegyük ki az előzőleg megtöltött mozzarellát, majd először forgassuk bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába.
  3. Ezután a panírozást ismételjük meg még egyszer. Tehát a bepanírozott mozzarellát forgassuk megint bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába (azért kell kétszer bepanírozni, mert így sütés közben biztosan nem folyik meg a sajt).
  4. Az olajat hevítsük fel egy kisebb edényben, és óvatosan helyezzük bele az egyik bepanírozott mozzarellát, majd magas hőfokon, süssük pár pillanat alatt, mindkét oldalát szép pirosra. Ezután egy szűrőkanállal óvatosan vegyük ki, és tegyük törlőpapírra, hogy a felesleges olajat felszívja (a másik bepanírozott mozzarellával is így járjunk el).

A zöldborsópüréhez

  1. A zöldborsót és az apróra vágott fokhagymát tegyük fel főni annyi ételízesítős vízben, hogy jól ellepje. Amikor megfőtt, szűrjük le.
  2. A leszűrt zöldborsóhoz ezután adjuk hozzá a citromlevet, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és botmixerrel pépesítsük (ha szükséges, akkor tehetünk hozzá több tejszínt, és citromlevet is).
  3. Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a zöldborsópürét, majd helyezzük rá a sült, petrezselymes tésztával töltött mozzarellát, és úgy kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 991
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 16.

Receptkategóriák

Hozzávalók

A sajthoz

A panírozáshoz

A zöldborsópüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek