Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pejsli szívből és nyelvből

Pejsli szívből és nyelvből
Pejsli szívből és nyelvből
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept a szalontüdő elkészítésének a leírása, de nálunk a családban csak én szeretem a tüdőt, a többiek nem, ezért készül szívből és nyelvből.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Zsemlegombóc illik hozzá a legjobban, de krumpli lángossal, krumplikrokettel vagy kifőtt tésztával is finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szívet, nyelvet letisztítjuk, megmossuk, és annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, a babérlevéllel puhára főzzük. (Kuktában 1 óra).
  2. Közben a hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, a megfőtt húst kiszedjük a főzőléből, ha meghűlt, ujjnyi csíkokra vágjuk.
  3. A forró olajon megpirítjuk a cukrot, ha barna, rádobjuk a hagymákat, és megdinszteljük. Meghintjük liszttel, picit pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, borssal. Elkeverjük, és felöntjük 1 liter főzőlével.
  4. Botmixer segítségével simára keverjük. Ezután beletesszük a húscsíkokat, majd citromlével, citromhéjjal, ecettel és mustárral pikánsra ízesítjük. Jól kiforraljuk, végül belekeverjük a tejfölt, és már csak egy pillanatig forraljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 383
elküldve: 1
receptkönyvben: 57
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: kukta
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pejsli sertés szívből és nyelvből, szalontüdő sertés szívből és nyelvből

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

magor62
magor62 Thu, 2016-05-19 19:16

A minap hallottam pájsliról vhol, rögtön rákerestem. Gyermekkorom finom étele volt zsemlegombóccal, imádtam. Szegény anyukám rakott még bele sertésmájat is (lepöcköltem a tányérról macskának, kutyának , persze csak óvatosan, hogy ne lássa).
Most csinálom a kaját, csak sertésszívből, nem liszttel sűrítem a szószt, hanem főztem hozzá gyenge sárgarépát, megpróbálom avval besűríteni.... és lustaság miatt, csigatésztával tálalom, megyek és befejezem és utána....

Ligeti Károly
Ligeti Károly / Ligeti Károly Fri, 2016-05-20 08:54

Mi is mindig zsemlegombóccal kaptuk annak idején! Csak szívből is finom, a sárgarépás sűrítésre kíváncsi vagyok, sok sikert és jó étvágyat kívánok hozzá! :)

magor62
magor62 Sat, 2016-05-28 22:11

T. Ligeti Úr! Hááát, hogy mondjam, olyan vadasra hajazó pejslit sikerült kreálnom, de finom volt, elfogyott. Az a baj velem, hogy mindig "okosabb" vagyok a mestereknél és a magam ötleteit próbálom belevinni a cuccokba...néha bejön...néha nem....de élvezem és szeretem csinálni, enni még jobban és család is díjazza (vagy csak udvariasak, de hát elvégre én tartom el őket, próbáljanak mást mondani)

magor62
magor62 Tue, 2016-05-31 14:31

Kedves Károly! Köszönöm, megnéztem és nagyon csábító, biztos kipróbálom idővel. Most 7-végén vmi piszkés (egres) kaját gondoltam, mivel érik a kert végében, olyan szószos főtt marhaságra, finom körettel...nézelődöm, hátha találok vmi csábító receptet.
Üdvözlet.

Cöhö
Cöhö Sun, 2014-10-26 16:43

nagyon-nagyon finom lett, köszönöm a remek receptet! :) a krumplilángost most lusta vagyok elkészíteni, frissen sült házi kenyérrel fogom enni. :)

678
sertésnyelv 50 dkg
sertésszív 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
babérlevél 4 db
finomliszt 4 púpozott ek
cukor 2 ek
napraforgó olaj 3 ek
mustár 1 ek
ecet 1 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
tejföl 175 g
citrom 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1 l