r
Nosalty Logó

Pâté de Canard en Croûte

janettaylor
Pâté de Canard en Croûte
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

kacsa

töltelék

tészta

820
Kalória
62.9g
Fehérje
43.6g
Szénhidrát
41.8g
Zsír
261.9g
Víz
342.1g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
1.1g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

kacsa

töltelék

tészta

Összesen 820 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

kacsa

töltelék

tészta

Összesen 6555 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

kacsa

töltelék

tészta

Összesen 194 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1219.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    261.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 820 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    503.2 g

Zsír

  • Összesen
    334.3 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    2737 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9752.5 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    556 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    700 mg
  • Foszfor
    5775 mg
  • Nátrium
    2022 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    349.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    2094.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1824 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    237 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    128 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    807 micro
  • Kolin:
    1953 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1801 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1061 micro
Összesen 6555 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

kacsa

  1. A kacsát kicsontozzuk (ajánlom, hogy nézzünk meg több videót erről, természetesen csirke csontozása is megfelelő). Jó kés és a csontok melletti közvetlen, óvatos és apró vágások a titka. Az eltávolított csontos részeket sem kell kidobnunk, hisz egy leveshez remek alapanyag lehet.
  2. Amikor készen vagyunk, akkor sózzuk és borsozzuk, majd bekenegetjük az alkoholokkal. Feltekerjük, és berakjuk a hűtőbe.

töltelék

  1. Az apróra vágott hagymát megpároljuk vajon, majd az aprított fokhagymát is átforgatjuk benne.
  2. Egy tálba öntjük, és amikor már nem forró, hozzáadjuk az konyakot, a darált húsokat, a fűszereket, a diót, a tojást és a narancshéjat. (Ha nem elég zsíros a hús, akkor egy kis zsírt is beletehetünk pluszba.) Összedolgozzuk, majd kivesszük a kacsánkat, és megtöltjük. Valamilyen módszerrel jól összefogjuk. Spárga is megteszi vagy akár hústű.
  3. Kb. 1 óra alatt 200 fokon sütjük a sütőben - olajjal jól megspriccelve. (Eredetileg egy serpenyőben fordítgatják, de szerintem ez egyszerűbb módszer, és ez idő alatt simán elkészíthetjük a tésztánkat is.) Fél óránként utána locsolhatunk, de nekem nem volt rá szükségem.

tészta

  1. A lisztet és a sót elkeverjük, majd hozzámorzsoljuk a jól lehűtött vajat is. Eldolgozzuk, és belerakjuk a tojásokat. Elkezdjük tovább gyúrni. Víz hozzáadásával addig csináljuk, amíg egy keményebb tésztát nem kapunk, amiből gombócot formálunk, és berakjuk a hűtőbe 15 percre.
  2. Két nagyobb és 1 kisebb adagra szedjük a tésztát. A kihűlt kacsából eltávolítjuk a kötözés vagy az összefogás nem ehető eszközeit.
  3. A nagyobb tésztákat oválisra nyújtjuk, ezzel fogjuk a kacsát befedni. Mind alulról, mind felülről, és szépen lenyomkodva, hogy jól össze tudjon majd sülni. A kisebb adagot is ugyanolyan vastagságúra készítjük ki, majd ravioli szaggatóval korongokat formálunk belőlük.
  4. Bekenjük tojásfehérjével, a mostanra már tésztával lefedett "cipónkat", csinálunk egy gyűszűnyi lyukat a tetején, és ráragasztjuk a tésztakorongokat. Ez csak amolyan dísz.
  5. 180 °C-on kb. 1,5 óráig sütjük! Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 150 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Julia Child nyomában egy nem túl könnyű recepttel és egy elvágott ujjperccel. Ezek után a csontozásnál a kis kuktám segített, a párom. Még egyszer köszönöm!

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek