Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Wellington pulykamáj

Wellington pulykamáj
Wellington pulykamáj
80 perc / előkészület: 35 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon elegáns, kicsit átgondolt Wellington-specialitást készítettünk: pulykamájból csináltunk egyadagos húsos pitéket, a gombás tölteléket pedig mandulával dobtuk fel!

hozzávalók / 6 adag

tészta

pulykamáj

töltelék és összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. Egy nagy keverőtálba kimérjük a lisztet, majd hozzáadjuk a sót és a felkockázott, hideg vajat. Az ujjainkkal gyorsan összemorzsoljuk a vajat a liszttel.
  2. A morzsás liszthalom közepébe vájjunk egy kis mélyedést, ide öntjük a tojássárgáját, és pár evőkanál vizet. Határozott mozdulatokkal kemény tésztát gyúrunk.
  3. Csomagoljuk fóliába és tegyük hűtőbe minimum fél órára - ezalatt elkészíthetjük a májat és a tölteléket.
  4. A félóra leteltével belisztezett deszkán kinyújtjuk a tészta kétharmadát. Hat felé osztjuk, és az előzetesen kivajazott muffinformákat kibéleljük vele. Vágjuk le a felesleget, az aljukat szurkáljuk meg villával, majd 200°C-os sütőben süssük elő 10 percig.
  5. Nyújtsuk ki a maradék tésztát is, és vágjunk ki belőle 6 akkora kört, ami befedi majd a májjal és gombával töltött "pitécskéinket".

máj

  1. Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd rátesszük a májakat. Ízlés szerint borsozzuk, körbepirítjuk őket, majd félretesszük.

töltelék

  1. A májsütésből hátramaradt zsiradékhoz adunk még egy kanálka vajat, erre jöhet az összevágott rozmaring.
  2. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk-borsozzuk, majd pár percet pároljuk, mielőtt a Worcestershire-szószt, és a mandulát is hozzákevernénk.
  3. Együtt pároljuk még pár percet, majd a serpenyő tartalmát egy vágódeszkára tesszük, és összeaprítjuk.

összeállítás

  1. Az elősütött tésztaaljakba helyezünk egy-egy szelet sonkát úgy, hogy kétoldalt nagyjából ugyanannyi lógjon ki belőlük.
  2. Erre jöhet egy-két evőkanál a gombás töltelékből, majd egy darab elősütött máj. Rákanalazunk még egy kevés gombát, hogy befedje, majd ráhajtjuk a sonka túllógó két végét.
  3. A kerek tésztalapokkal befedjük a Wellington pitéinket. Tojással megkenjük a tetejüket, megszurkáljuk, hogy távozni tudjon a gőz, majd 200°C-os sütőben nagyjából 20 percet sütjük.
  4. Hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatjuk.
  • költség: 2400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 512
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
930 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

májas mini pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

474
finomliszt 18 dkg
1 csipet
vaj 10 dkg
tojássárgája 1 db
víz 1 ek
vaj 1 ek
pulykamáj 40 dkg
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
rozmaring 2 szál
gomba 30 dkg
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
mandula 5 dkg
worcestershire-szósz 1 teáskanál
feketeerdő sonka 10 dkg
tojás 1 db