r
Nosalty Logó

Medvehagymás-csülkös buci húsvétra

nekemannyima
Medvehagymás-csülkös buci húsvétra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csülökhöz

849
Kalória
48.3g
Fehérje
101.3g
Szénhidrát
27.4g
Zsír
152.4g
Víz
206.2g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
4.3g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csülökhöz

Összesen 849 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csülökhöz

Összesen 5097 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csülökhöz

Összesen 237 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2650.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    1769 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    152.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3680 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 849 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    289.8 g

Zsír

  • Összesen
    164.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15900.6 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    542 mg
  • Kálcium
    615 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    3552 mg
  • Nátrium
    10614 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    607.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    914.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    546 micro
  • Kolin:
    1335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    22083 micro
  • Lut-zea
    1366 micro
Összesen 5097 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1032 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, pihentetjük, mint általában a kelt tésztákat szokás.
  2. Az előző napon fokhagymásan, kakukkfüvesen, egész borsosan, szegfűborsosan megfőtt csülköt hat részre vágjuk.
  3. A szezámmagot kicsit megpirítjuk.
  4. A tésztát kisujnyi vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán (asztalon).
  5. 6 részre vágjuk, megkenjük a paradicsomkrémmel. Ráhelyezünk egy-egy csülökdarabot (fel is apríthatjuk), és mindegyik csülökdarabra 2-2 szelet szárított olajos paradicsomot. A batyukat becsomagoljuk. Kis maradék tésztából név kezdőbetűt vagy akármilyen díszt formázunk rá.
  6. Megkenjük tojássárgával, jól beszórjuk szezámmaggal.
  7. A bucikat egy nagy tepsibe helyezzük, körülkenjük őket a csülöklé tetején lévő zsírral, nem baj, ha tepsit is ezzel kikenjük előtte.
  8. Előmelegített sütőben szép ropogósra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x40

Nálunk ez hagyomásnyos húsvéti étel. Mindenki kedvence, így nem kell külön gondoskodni kenyérről sem.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek