Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzpecsenye Wellington módra

Szűzpecsenye Wellington módra
Szűzpecsenye Wellington módra
110 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Angol eredetű étel, igazi ünnepi étel. Az eredeti recept szerint marhabélszínből készítik, de nálunk a csillagos eget veri az ára.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst előkészítjük, lehártyázzuk, és minden felesleges inaktól megszabadítjuk. A két végét levágjuk, hogy egyenletesen vastag legyen a hús.
  2. Serpenyőbe zsírt forrósítunk. Az edény akkora legyen, hogy kényelmesen elférjen a hús benne. A húst sózzuk, borsozzuk. Mindkét oldalára kérget sütünk. Éles késsel még véletlenül se szúrjuk meg. Használjunk hozzá csipeszt. Pár perc múlva kenjük be mustárral, és fóliába csomagolva tegyük félre, amíg elkészítjük a gombakérget.
  3. Ehhez vágjuk a hagymát, kevés olajon pirítsuk meg, tegyük rá az aprított gombát, fűszerezzük, majd addig süssük, míg a levét el nem főtte. Botmixerrel pürésítsük. Tegyük bele a petrezselyemzöldet.
  4. A vajas leveles tésztát kiterítjük, és téglalap alakúra nyújtjuk. Akkora legyen, hogy a hús beleférjen kényelmesen. A közepére kenjük a gombakrémet, és ráfektetjük a húst. Jól becsomagoljuk szorosra, majd a széleit behajtjuk.
  5. A maradék tésztából díszítést készítünk úgy, hogy bekenjük tojássárgával a tésztát, és rárakjuk a rácsokat és kis pomponokat.
  6. Átkenjük még egyszer tojássárgával, és zsírpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, vagy már azon is elkészíthetjük.
  7. 200 fokos előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük. Ha kissé meghűlt, éles késsel szeletelve, burgonyakörettel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x24 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 906
elküldve: 4
receptkönyvben: 105
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szűzpecsenye wellington módra, sertésszűz wellington módra, leveles tésztában sült szűzpecsenye

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

488
sertésszűz 40 dkg
1 kávéskanál
bors 1 késhegynyi
sertészsír 1 ek
leveles tészta 1 csomag
csiperkegomba 30 dkg
vöröshagyma 40 dkg
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
tojássárgája 1 db
mustár 1 teáskanál
olívaolaj 1 ek