r
Nosalty Logó

Tésztachips

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hering András
Tésztachips
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztachips

Marinara-szósz

Összesen 1505 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztachips

Marinara-szósz

Összesen 4518 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztachips

Marinara-szósz

Összesen 418 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    96.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1638.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    11579 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 1505 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90 g

Zsír

  • Összesen
    290.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4916.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    860 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1437 mg
  • Nátrium
    1921 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    111 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1212 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    687 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    34738 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 4518 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3208 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 418 kcal

Hozzávalók

Tésztachips

Marinara-szósz

Elkészítés

Tésztachips

  1. Egy nagy fazék sós, forrásban lévő vízben kifőzzük a tésztát al dente -re, körülbelül 8-10 percig. Ezután szűrjük le a tésztát, hagyjuk a szűrőben lecsepegni.
  2. Egy nagy, mély serpenyőbe öntsünk körülbelül 3 dl növényi olajat, és melegítsük fel közepes lángon. Amikor az olaj csillog, adjunk hozzá körülbelül 1 csésze al dente tésztát egyetlen rétegben. Süssük aranybarnára és ropogósra, oldalanként körülbelül 2 percig.
  3. Papírtörlőn lecsöpögtetjük a felesleges olajat, majd azonnal parmezánnal, olasz fűszerekkel, fokhagymaporral, sóval és borssal ízesítjük. Fűszerek közül izgalmasan hat rá még a citrombors vagy a fokhagymabors fűszerkeverék, de szinte bármilyen ízvilággal megbolondíthatjuk.
  4. Ismételjük meg a sütést a következő adag tésztával, porciókkal dolgozva.
  5. Meleg Marinara szósszal tálaljuk.

Marinara-szósz

  1. A fokhagymát az olajban pár percig pirítsuk, majd jöhet rá a paradicsom.
  2. Nem kell túl sokáig főzni, maradjon kissé folyós a szósz.
  3. Sózzuk, fűszerezzük olaszos zöldfűszerekkel (bazsalikom, oregano), majd vegyük le a tűzről.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 12489
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 11.

Ajánló

Szereted a tésztát, de kézzel szeretnéd megenni és paradicsomszószba mártani? Akkor a tésztachips a te recepted lesz!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tésztachips
Hering András 166 recept

Ropogós, mártogatható, és persze nem tudod abbahagyni. A tésztachips jelenleg a TikTok egyik legfelkapottabb receptje, hiszen pár perc alatt őrülten ropogós, fűszeres chipset készíthetünk otthon. A megoldás alapja lényegében főtt, al dente tészta, amelyet olajban kisütünk, sajttal és fűszerekkel dobunk fel. Az aranybarnára sült tésztachipset elkészíthetjük légkeveréses sütőben vagy Airfryerben is, így olajat is spórolhatunk. Bármilyen típusú tésztával működik, én most rigatonival készítettem, de működik pennével, fusillivel, farfallével is. Fűszerek gyanánt a fokhagymapor, só és bors mellett bátran használjunk olasz zöldfűszerkeveréket (oregano, bazsalikom, kakukkfű, borsikafű, majoranna, zsálya), citrombors- vagy fokhagymabors fűszerkeveréket. A szószok tekintetében is csak az ízlésünk szabhat határt a mártogatásunkban: passzol hozzá a Marina szósz, a chilis majonéz, a cheddar sajtszósz, pesto, bolognese vagy egy farm mártás is.

Hozzávalók

Tésztachips

Marinara-szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek