Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parmezános kukoricalepény ZilkaZil konyhájából

Parmezános kukoricalepény ZilkaZil konyhájából
Parmezános kukoricalepény ZilkaZil konyhájából
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár éve készítettem először ezt a nagyon egyszerű ételt. Azóta ez lett az egyik kedvenc nyári kajánk!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy késsel pár mozdulattal levágjuk a kukoricacsőről a szemeket.
  2. A vajon megdinszteljük a kétféle hagymát a kakukkfűvel, sóval. Hozzáadjuk a kukoricát, és pár percig főzzük.
  3. Összekeverjük a tejet, tejszínt, tojást, parmezánt, kukoricadarát, chilit, sót. Belekeverjük a langyosra hűlt kukoricát.
  4. Egy kivajazott sütőformába öntjük, és közepes lángon kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30*20*6 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 773
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
125 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

kukoricapite, sajtos kukoricás lepény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

578
csöves kukorica 2 db
vöröshagyma 1 közepes db
újhagyma 3 közepes db
kakukkfű 2 kk
vaj 2 dkg
tojás 2 db
főzőtejszín 150 ml
tej 1 dl
kukoricadara 30 g
chilipehely 1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
parmezán sajt 5 dkg