r
Nosalty Logó

Parmezános kukoricalepény ZilkaZil konyhájából

ZilkaZil
Parmezános kukoricalepény ZilkaZil konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

578
Kalória
26.6g
Fehérje
53.3g
Szénhidrát
31.2g
Zsír
322.1g
Víz
244.8g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
17.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 578 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1159 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1707.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    539 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    322.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    174 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    651 micro
  • β-crypt
    160 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2259 micro
Összesen 578 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3414.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    1079 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1086 mg
  • Nátrium
    950 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    644.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    656 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    349 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    532 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    1302 micro
  • β-crypt
    319 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4518 micro
Összesen 1159 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 83 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagy késsel pár mozdulattal levágjuk a kukoricacsőről a szemeket.
  2. A vajon megdinszteljük a kétféle hagymát a kakukkfűvel, sóval. Hozzáadjuk a kukoricát, és pár percig főzzük.
  3. Összekeverjük a tejet, tejszínt, tojást, parmezánt, kukoricadarát, chilit, sót. Belekeverjük a langyosra hűlt kukoricát.
  4. Egy kivajazott sütőformába öntjük, és közepes lángon kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30*20*6

Pár éve készítettem először ezt a nagyon egyszerű ételt. Azóta ez lett az egyik kedvenc nyári kajánk!

További receptek

Zöldséges tócsni

Ezek a zöldséges tócsnik frissek, ropogósak, és nagyon egészségbarátak. Cukkinivel, sárgarépával és burgonyával készítve nagyszerű ebéd vagy uzsonna válik belőlük, tuti nem fogtok ...

Vénusz

Currys-tormás sonkatekercsek

Csavartunk egyet a hagyományos sonkatekercsen és kicsit indiai hangulatúra rittyentettük. A curry és a torma ugyanis meglepően összeillő párost alkot, ami bármilyen húsnak remekül áll, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek