r
Nosalty Logó

Ázsiai paradicsomos tojás

Gerzsenyi Flóra
Ázsiai paradicsomos tojás
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

22710
Kalória
1106.4g
Fehérje
4874.4g
Szénhidrát
265.6g
Zsír
118220.8g
Víz
135g
Koleszterin
1.5kg
Élelmi rost
3.3kg
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 22710 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 90837 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 18 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1106.4 g

Zsír

  • Összesen
    265.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    63756.8 g
  • Cink
    214 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    12611 mg
  • Vas
    339 mg
  • Magnézium
    13786 mg
  • Foszfor
    30131 mg
  • Nátrium
    6445 mg
  • Réz
    74 mg
  • Mangán
    143 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4874.4 g
  • Cukor
    3292 mg
  • Élelmi rost
    1502 mg

Víz

  • Összesen
    118220.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    31
  • A vitamin (RAE):
    52603 micro
  • B6 vitamin:
    100 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    676 mg
  • C vitamin:
    17130 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    9914 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    46 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    743 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18784 micro
  • Kolin:
    8487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    126250 micro
  • β-karotin
    561791 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3216250 micro
  • Lut-zea
    154126 micro
Összesen 22710 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4425.6 g

Zsír

  • Összesen
    1062.4 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    187 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    431 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255027.1 g
  • Cink
    854 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    50444 mg
  • Vas
    1358 mg
  • Magnézium
    55144 mg
  • Foszfor
    120523 mg
  • Nátrium
    25779 mg
  • Réz
    296 mg
  • Mangán
    571 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19497.5 g
  • Cukor
    13166 mg
  • Élelmi rost
    6006 mg

Víz

  • Összesen
    472883.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    31
  • A vitamin (RAE):
    210412 micro
  • B6 vitamin:
    401 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2705 mg
  • C vitamin:
    68519 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    39657 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    185 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    96 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2972 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75136 micro
  • Kolin:
    33947 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    505000 micro
  • β-karotin
    2247162 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    12865000 micro
  • Lut-zea
    616506 micro
Összesen 90837 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    51 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    94.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2571 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 18 kcal

Elkészítés

  1. Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. Adjunk hozzá vékonyra szeletelt gyömbért, fokhagymát és chilit. Pirítsuk 1-2 percig, amíg illatos lesz, és éppen kicsit megbarnul. Adjuk hozzá a szeletelt fehér hagymát, szórjuk meg sóval, borssal és barna cukorral. Hagyjuk párolódni 1-2 percig, majd mehet hozzá az apróra vágott paradicsom, a szezámolaj és az osztrigaszósz. Keverjük össze, és főzzük tovább (8-10 percig), néha-néha kavarjuk meg.
  2. Egy kis tálban keverjük össze a vizet és a keményítőt. Öntsük a paradicsomhoz, és keverjük össze. Addig főzzük (3-4 percig), amíg be nem sűrűsödik, és lekvárállagú nem lesz. Lassú tűzön rotyogtassuk.
  3. A tojásokat verjük fel, és öntsük a paradicsomra. Óvatosan kevergessük bele, hogy krémes, de mégis kissé darabos legyen.
  4. A paradicsomos tojást párolt rizzsel tálaljuk, és apróra vágott zöldhagymával, friss korianderrel és pirított szezámmal díszítsük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

A paradicsomos tojás egy nagyon elterjedt kínai étel, de mindenki másképp készíti. A leggyakrabban paradicsomos tojásrántottának tűnik, de a mi változatunk inkább mártásként vagy szószként funkcionál különböző köretekkel, leginkább rizzsel. Ez egy csodálatos lélekmelengető recept az uncsi, fakó téli paradicsom felhasználására. Mi most koktélparadicsommal készítjük, de akár konzervből is lehetne, lényeg, hogy darabos legyen. Fontos még bele a friss gyömbér, a fokhagyma, a chili, a szezámolaj és az osztrigaszósz, ezek adják az étel alapját. A szósz így lesz élénk, enyhén fűszeres, édes és sós egyszerre, a textúrája pedig krémes és testes. Készítsétek el ti is, imádni fogjátok!

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek