Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Shakshuka Dóra konyhájából

Shakshuka Dóra konyhájából
Shakshuka Dóra konyhájából
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg variáció létezik a shakshuka elkészítésére, nekem a barátnőm tanította, hogy hogy lehet a legegyszerűbben a legfinomabbat.

Hamar megvan és isteni!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Bor: Kősziklás - Sauvignon Blanc

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajon (vagy amúgy bármilyen sütő zsiradékon) megpirítjuk a vöröshagymát, fokhagymát, kaliforniai paprikát.
  2. Miután megpirult kicsit, jöhet rá a konzervparadicsom és a fűszerek (só, bors, kömény, chili).
  3. Ha kicsit már összerottyant, bele a csicseriborsó, majd rámorzsolva a feta sajt.
  4. A tetejére óvatosan jöhetnek a tojások. Fedő alatt, közepes lángon/fokozaton addig főzzük, amíg a tojás teljesen tükörtojás állagú nem lesz, aki a sárgáját kevésbé szereti nyersen, az pár perccel tovább hagyja a tűzön.
  5. Az utolsó fázisnál, amikor már minden benne van, és fedő alatt épp tökéletesre érnek az ízek, pont van idő elfogyasztani egy pohár bort ;)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 809
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Erdős Dóra

Mióta szakács: 2020.04.11.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
receptverseny: #HÁZIMENZA receptverseny
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: zsidó
fogás: főétel

egyéb elnevezések

keleti lecsó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

495
olívaolaj 1 ek
konzerv paradicsom 400 g
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
csicseriborsó konzerv 150 g
feta sajt 100 g
tojás 4 db
1 kávéskanál
bors 2 csipet
őrölt fűszerkömény 1 csipet
chilipehely 0 ízlés szerint
koriander 1 csokor