r
Nosalty Logó

Paradicsomos káposzta, ahogy anyukám készíti (3.)

Maria.
Paradicsomos káposzta, ahogy anyukám készíti (3.)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A paradicsomos káposztához

A fasírthoz

904
Kalória
38.4g
Fehérje
50.4g
Szénhidrát
63.3g
Zsír
869.6g
Víz
168.8g
Koleszterin
10.2g
Élelmi rost
22.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A paradicsomos káposztához

A fasírthoz

Összesen 904 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A paradicsomos káposztához

A fasírthoz

Összesen 3606 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A paradicsomos káposztához

A fasírthoz

Összesen 83 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1302 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    869.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    373 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    1139 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    33889 micro
  • Lut-zea
    455 micro
Összesen 904 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.8 g

Zsír

  • Összesen
    253.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5207.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    970 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    2014 mg
  • Nátrium
    1528 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    201.6 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    3478.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    585 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    82 mg
  • C vitamin:
    1491 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    960 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    941 micro
  • Kolin:
    886 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    4554 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    135555 micro
  • Lut-zea
    1820 micro
Összesen 3606 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3059 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 83 kcal

Elkészítés

A paradicsomos káposztához

  1. A káposztát megtisztítjuk a külsö leveleitöl, és felmetéljük vékonyabb csíkokra, vagy ha van káposztagyalunk, akkor legyaluljuk.
  2. Az olajon megpirítjuk a lisztet, amikor már enyhén barna színe van, akkor levesszük a tűzröl, és rászórjuk a pirospaprikát.
  3. Ráöntjük a paradicsomlevet. Felhígítjuk a vízzel, hogy ne legyen sűrű. Sózzuk, cukrot ízlés szerint teszünk bele.Beletesszük a szegfűszeget és a fahéjat.
  4. Belerakjuk a káposztát, ha szükséges, akkor még önthetünk hozzá vizet vagy paradicsomlevet, hogy ellepje a káposztát.
  5. Fedő alatt felforraljuk. Amikor felforrt, lejjebb vesszük a tüzet alatta, és addig főzzük fedő alatt, amíg a káposzta megpuhul.
  6. A fasírthoz a zsemlyéket beáztatjuk tejbe vagy vízbe.
  7. A húst, tojásokat, a fűszereket és a kinyomkodot zsemlyéket jó alaposan összedolgozzuk. Ha lágy lenne a massza, akkor tehetünk hozzá zsemlyemorzsát szükség szerint.
  8. Az olajat / zsírt felhevítjük. Vizes kézzel kisebb gombócokat formállunk, egy kicsit a tenyerünkben összelapítjuk, és a forró olajba / zsírba tesszük sülni őket (nem kell letakarni, csak úgy hadjuk sülni).
  9. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Kiszedjük, és hagyjuk papírtörlőn lecsepegni a felesleges olajat / zsírt.
  10. A főzelékkel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p

Én hidegen is nagyon szeretem. Kenyérrel és sok cukorral.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...