Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos káposzta, ahogy anyukám készíti (3.)

Paradicsomos káposzta, ahogy anyukám készíti (3.)
Paradicsomos káposzta, ahogy anyukám készíti (3.)
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én hidegen is nagyon szeretem. Kenyérrel és sok cukorral.

hozzávalók / 4 adag

A paradicsomos káposztához

A fasírthoz

ajánlat

Sült virslivel vagy egyben sült hússal is fogyaszthatjuk. Hús nélkül a vegetáriánusok is ehetik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát megtisztítjuk a külsö leveleitöl, és felmetéljük vékonyabb csíkokra, vagy ha van káposztagyalunk, akkor legyaluljuk.
  2. Az olajon megpirítjuk a lisztet, amikor már enyhén barna színe van, akkor levesszük a tűzröl, és rászórjuk a pirospaprikát.
  3. Ráöntjük a paradicsomlevet. Felhígítjuk a vízzel, hogy ne legyen sűrű. Sózzuk, cukrot ízlés szerint teszünk bele.Beletesszük a szegfűszeget és a fahéjat.
  4. Belerakjuk a káposztát, ha szükséges, akkor még önthetünk hozzá vizet vagy paradicsomlevet, hogy ellepje a káposztát.
  5. Fedő alatt felforraljuk. Amikor felforrt, lejjebb vesszük a tüzet alatta, és addig főzzük fedő alatt, amíg a káposzta megpuhul.
  6. A fasírthoz a zsemlyéket beáztatjuk tejbe vagy vízbe.
  7. A húst, tojásokat, a fűszereket és a kinyomkodot zsemlyéket jó alaposan összedolgozzuk. Ha lágy lenne a massza, akkor tehetünk hozzá zsemlyemorzsát szükség szerint.
  8. Az olajat / zsírt felhevítjük. Vizes kézzel kisebb gombócokat formállunk, egy kicsit a tenyerünkben összelapítjuk, és a forró olajba / zsírba tesszük sülni őket (nem kell letakarni, csak úgy hadjuk sülni).
  9. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Kiszedjük, és hagyjuk papírtörlőn lecsepegni a felesleges olajat / zsírt.
  10. A főzelékkel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 30 405
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

káposztás főzelék, paradicsomos káposzta fasírttal, édes paradicsomos káposzta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Emma6108
Emma6108 Fri, 2020-04-17 09:53

Érdekes, sok-sok recept közül ez az egyetlen, amiben van szegfűszeg. Pedig az adja meg a jellegzetes aromáját.

Petra Lászlóné
Petra Lászlóné Fri, 2012-09-07 10:39

Nem merem elkészíteni a szekfüszeg és a fahéj miatt. Valóban nagyon finom? Kérek egy kis biztatást.

ejiku
Maria. / ejiku Fri, 2012-09-07 20:54

Szia Petra!
Ha nem mered elkészíteni akkon hagyd ki belölle vagy tegyél kevesebbet a füszerekböl.Remélem ízleni fog ha még is úgy döntesz hogy elkészíted.Maria

904
káposzta 1 közepes fej
paradicsomlé 15 dl
víz 5 dl
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 1 ek
fűszerpaprika 1 kk
szegfűszeg 4 db
fahéjrúd 1 db
0 ízlés szerint
cukor 1 ek
sertéscomb 50 dkg
zsemle 2 db
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 1 ek
napraforgó olaj 2 dl