Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos káposzta - reform 2.

Paradicsomos káposzta - reform 2.
Paradicsomos káposzta - reform 2.
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a káposztaszezon, együnk hát sok egészséges káposztát! Ezen felbuzdulva készült ez az étel is.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Fasírozott illik hozzá, én padlizsánfasírttal tálaltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát vékony csíkokra szeljük, és egy fazékba tesszük. Hozzátesszük a szintén csíkokra vágott hagymát is.
  2. Felengedjük vízzel, de csak a káposzta feléig érjen. Sózzuk meg, és tegyük fel főni. A sótól és a hőtől a káposzta összeesik, levet ereszt.
  3. Közben elkészítjük a rántást az olajból és lisztből.
  4. Amikor megpuhult a káposzta, a sűrített paradicsomot hozzákeverjük, és beleöntjük a rántást is. Kevergetve hagyjuk besűrűsödni.
  5. Édesítőszerrel és sóval még ízesíthetjük. Végül tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 56
össznézettség: 138 875
elküldve: 9
receptkönyvben: 505
elkészítve: 35/42
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egyszerű paradicsomos káposzta, káposztás egytálétel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ollocska
Ollocska / Ollocska Sun, 2013-10-13 07:50

Letezik tokfasirt is, megboldogult volt anyosom tudta nagyon jol csinalni. Hogy az milyen finom volt, te josagos eg!

Amurath
Nyulas / Amurath Wed, 2010-11-17 13:36

Kedves Boribon, nézd meg kérlek a receptjeim között a brokkolifasírt receptjét. A padlizsánfasírtot ugyanúgy készítettem, de a padlizsánt kockára vágva megpároltam kevés olajon, sóval és fokhagymával. Amikor megpuhult, leturmixoltam, hozzáadtam a beáztatott, kinyomkodott zsemlét, tojást, fűszereket ízlés szerint és zsemlemorzsába forgatva kisütöttem. Ha az állaga megkívánja, akkor zsemlemorzsával teheted szilárdabbá. Írd meg, hogy sikerült! Zsuzsa

297
káposzta 0.5 közepes fej
sűrített paradicsom 8 dkg
vöröshagyma 0.5 közepes fej
0 ízlés szerint
stevia 1 teáskanál
napraforgó olaj 3 ek
teljes kiőrlésű liszt 3 evőkanál