Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos káposzta burgonyagombóccal

Paradicsomos káposzta burgonyagombóccal
Paradicsomos káposzta burgonyagombóccal
170 perc / előkészület: 20 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó ideje nem főztem meg ezt a finom ételt. A férjem mindig panaszkodik, hogy a paradicsom égeti. Nemrég hallottam a tv-ben, hogyha átsütjük egy kevés olajon, zsíron, akkor nem fog égetni.  Ma eldől, hogy működik-e?

hozzávalók / 4 adag

Paradicsomos káposzta

Burgonyagombóc

ajánlat

Elkészíthető gombóc nélkül is, de vele kimondottan finom étel. Nekem bevált,  nem égetett.

Szólj hozzá!

elkészítés

Paradicsomos káposzta

  1. A húst tisztítsuk meg, vágjuk kisebb kockákra, és tegyük fel főzni. Sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint.
  2. A káposztát vágjuk csíkokra, amikor már majdnem puha a hús, adjuk hozzá, és főzzük puhára.
  3. A paradicsomkonzervet kevés olajon süssük át pár percig.
  4. Amikor puha a káposzta, adjunk a paradicsomhoz pár ek lisztet, keverjük jól el, szükség szerint adjunk hozzá vizet,öntsük a káposztához, ízesítsük cukorral, és forraljuk össze.
  5. Az elkészített gombócokat főzzük az ételbe kb. 10-15 percig. Legvégén szórjuk bele a majoránnát .

Burgonyagombóc

  1. A burgonyát lereszeljük, és adjuk hozzá a lisztet, majd dolgozzuk össze.
  2. Golyókat formálunk belőle, a káposztába rakjuk, és legalább 10-15 percig forraljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 988
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos káposztafőzelék, paradicsomos káposzta krumpligombóccal, paradicsomos káposzta sertéshússal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2014-01-09 14:25

Köszönöm a receptet,és az ötletet, mert az én férjem is mindig arra panaszkodik, hogy ég a gyomra, a paradicsomos ételek után, pedig imádja az olasz konyhát, na de az nincs paradicsom nélkül,..szóval nálam is próba lesz, még egyszer köszönöm. :)
Éva-Anyóca

414
káposzta 1 kis db
sertéshús 50 dkg
2 kávéskanál
bors 0.5 teáskanál
köménymag 1 kávéskanál
konzerv paradicsom 140 g
babérlevél 3 db
cukor 2 ek
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
burgonya 38 dkg
finomliszt 10 dkg
2 csipet